Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una persona preparant una de les dosis de la vacuna d'AstraZeneca amb un vial a les mans

Mor un home a Catalunya poc després de rebre la vacuna d'AstraZeneca

Salut ha assegurat que actualment el cas està sota investigació per part de farmacovigilància, però de moment no hi ha relació causa-efecte amb la vacuna

Avui hem perdut una de les millors persones que han compartit la nostra vida. Encara no m’ho crec, ha de ser un mal son....

Publicada por Yolanda Fauria Garcia en Miércoles, 7 de abril de 2021

Un veí de Tàrrega de 65 anys va morir aquest dimecres una hora després de  rebre la vacuna d'Astrazeneca, tal com ha avançat el diari Segre. Segons han informat des del Departament de Salut a LleidaDiari.cat, actualment el cas està sota investigació per part de farmacovigilància, però de moment no hi ha relació causa-efecte amb la vacuna.

Això no obstant, una neboda de la víctima ha compartit a les xarxes socials un missatge en el qual explica que era un home «sa i esportista» i que, en poc més d'una  hora després de vacunar-se, ha perdut la vida.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Agraeix el suport rebut per desenes de missatges rebuts

«No crec en les casualitats, sí en els fets. Tinc ràbia, perquè ens diuen que són casos aïllats, però convidaria a tots els membres de l'EMA i les seves famílies a donar exemple i posar-se Astrazeneca i a veure si així, ens diuen que són casos aïllats», diu la neboda. Finalment, la familiar assegura que «no tenen vergonya» i agraeix el suport rebut per desenes de missatges rebuts arran de la seva denúncia a les xarxes socials.

Moltissimes gràcies a tots pel vostre suport i condol. Hem sentit un cas d’una noia de Murcia, un altre a Asturies, fa...

Publicada por Yolanda Fauria Garcia en Miércoles, 7 de abril de 2021

Sanitat recomana utilitzar la vacuna d'AstraZeneca a partir dels 60 anys

La notícia s'ha fet pública tan sols un dia després que el Ministeri de Sanitat hagi decidit recomanat utilitzar la vacuna d'AstraZeneca a partir dels 60 anys després que l'Agència Europea del Medicament (EMA per les seves sigles en anglès) hagi conclòs que les trombosis estranyes detectades en alguns vacunats poden ser «un efecte secundari infreqüent» del vaccí. 

En aquest sentit, l'executiu estatal ho va indicar a les Comunitats Autònomes durant la reunió del Consell Interterritorial de Salut, que va tenir lloc després de la trobada urgent dels ministres de Sanitat de la Unió Europea per analitzar la situació.