Imatge d'arxiu d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra

Doble cop dels Mossos contra el tràfic de drogues a l'Hospitalet de Llobregat

En el doble operatiu policial s'ha pogut desmantellar una plantació de marihuana i un punt de venda de cocaïna

Darrerament, els Mossos d'Esquadra no donen l'abast a l'Hospitalet de Llobregat a l'hora de perseguir el tràfic de drogues. Si el passat dia 27 de març es va desmantellar un punt de venda i consum de cocaïna en un pis ocupat -i que va comportar la detenció de tres persones-, avui hem conegut que en els dies posteriors es van realitzar operatius similars en aquesta població catalana. I és que, al cap de dos dies, es va desmantellar un cultiu de 1.400 plantes de marihuana i, l'endemà, es va fer el mateix en soterrani que servia com a punt de venda i tràfic de cocaïna. 

El passat 29 de març, el cos policial català va desmantellar una plantació interior de marihuana en una casa de l'Hospitalet. En total s'hi van trobar 1.400 plantes d'aquesta substància i es va poder detenir a dos dels presumptes responsables del cultiu: tres homes de 25 a 53 anys. D'aquesta manera, culminava una investigació que es va iniciar a principis de mes i que va permetre als Mossos confirmar les sospites que hi havia sobre aquest habitatge, ja que tenia una connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica i un consum molt superior al d'un domicili convencional. A més, també van poder constatar que el pis, de dues plantes, estava destinat exclusivament al cultiu intensiu de marihuana.

Amb aquesta informació, els Mossos -sota la tutela del Jutjat d'Instrucció número 2 de l'Hospitalet de Llobregat- van poder fer l'entrada i registre de l'habitatge, on van confirmar les seves sospites i on es van poder detenir els tres acusats. Tots tres ja van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decidir decretar la seva llibertat amb càrrecs. 

La lluita contra el tràfic de droga en aquesta població encara no havia acabat. I és que l'endemà, dia 30 de març, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet van desmantellar un punt de venda i consum de cocaïna en un soterrani del barri de Pubilla Cases. En aquesta ocasió, es va poder detenir un home, mentre que vuit joves consumidors van ser identificats. En el registre hi va aparèixer cocaïna, una bàscula electrònica i diverses armes blanques.

La investigació es va iniciar al desembre, després que els agents policials tinguessin coneixement que en el soterrani d'un edifici hi havia «una afluència continuada de persones consumidores de drogues». A més, amb la investigació, la policia va poder identificar el responsable de la droga, que havia instal·lat càmeres de vigilància a la façana per controlar els moviments dels veïns i intentar detectar la presència policial a la zona. En l'operatiu del dia 30 va ser detingut i va passar a disposició judicial, quedant finalment en llibertat amb càrrecs.