Pla general, extret de senyal institucional, de la sala durant el judici contra quatre acusats d'una violació múltiple a Sabadell

La víctima de 'La Manada de Sabadell' relata els fets: «Patia per la meva vida»

El fiscal exhibeix un to fred durant l'interrogatori amb la víctima i li pregunta si va intentar fugir

La víctima d'una violació múltiple a Sabadell l'any 2019 ha relatat davant del jutge la brutalitat de l'agressió sexual, en què assegura que hi van participar tres persones de manera activa mentre altres tres s'ho miraven sense socórrer-la. La noia, que llavors tenia 18 anys, explica que va ser assaltada i acorralada de matinada al centre de la ciutat i arrossegada fins un local. «Tenia molta por, no sabia si em matarien», ha explicat en la primera sessió del judici. Durant l'interrogatori, el fiscal ha mostrat un to fred, li he preguntat si va intentar fugir i ha posat en dubte algunes de les seves declaracions. La víctima ha explicat que pateix seqüeles psicològiques des d'aquella nit.

La noia ha relatat com la nit dels fets, la del 2 al 3 de febrer de 2019, va sortir per celebrar un aniversari en dos locals del centre de Sabadell, primer a la discoteca La República, de la plaça Vallès, fins que aquesta va tancar, a les 3.00 h, i es van traslladar al Sabadebidoo, al carrer Advocat Cirera, amb tres amics més. Allà hi havia un grup de nois d'origen magrebí: «Quan anàvem al lavabo la meva amiga o jo ens feien comentaris masclistes», ha relatat.

Una de les amigues de la víctima, que va estar amb ella al darrer bar on van passar la nit, assegura que va notar la noia «incòmoda» pels comentaris dels nois magrebins, però diu que no li va donar cap importància perquè estaven de festa. Tampoc els altres dos amics de la víctima present al local ha aportat cap dada nova sobre els nois.

Violada en un local abandonat

A les 6.00 h el local tancava i es va quedar una estona parlant amb la cambrera i un noi italià, que tot i que ha estat citat com a testimoni, no ha estat localitzat per poder declarar durant el judici. La cambrera ha reconegut a tres dels quatre acusats com a clients habituals, però no ha pogut determinar si eren aquella dia o no al local. D'aquella nit, la cambrera s'ha limitat a dir que la víctima volia prendre un cafè abans de tancar, que no li va servir perquè havia de netejar. Cinc minuts més tard, segons el relat de la víctima, ella i el noi van sortir i tots dos van emprendre camins separats després de caminar una estona plegats.

«Quan vaig arribar al Mercat Central un homes es va llançar a sobre meu per darrera, em va posar contra la paret i em vaig quedar bloquejada», ha relatat. «Em va començar a fer petons per tot el cos de forma violenta i brusca, i li vaig dir que parés, tenia molta por, em va aixecar la dessuadora, em va posar la mà per sota del pantaló i em va posar els dits a la vagina», ha afegit.

Tot i demanar-li que parés, la va agafar pel braç i l’esquena i la va empènyer bruscament per conduir-la fins un local de la carretera de Terrassa, a Can Feu, una antiga sucursal bancària llavors ocupada, amb pintades a les parets, habitacions sense portes i matalassos al terra. En arribar-hi hi havia cinc homes més a dins, que van començar a discutir entre ells.

Múltiples interrupcions per part de la fiscalia

En aquest punt del relat, i en una de les múltiples interrupcions que hi ha hagut per part de la fiscalia, el representant del ministeri públic li ha arribat a preguntar a la noia com sabia que els agressors discutien si no entenia el que deien perquè parlaven en àrab: «Pel to. Estaven discutint», ha respost la noia, mig plorosa. «Mentre discutien, jo plorava i tremolava, els vaig demanar que em deixessin marxar, que no diria res, però un dels homes em va dur contra la meva voluntat a una habitació, em va llançar contra un sofà i em va violar, em va penetrar vaginalment i em va obligar a fer-li una fel·lació», ha explicat, tot mentre encara duia la roba de la part de dalt posada.

En acabar, l’home va sortir de l’habitació: «Em vaig quedar quieta al sofà, amb molta por, i llavors va entrar un altre individu, que primer va utilitzar la força per immobilitzar-me», ha afegit. També aquí el fiscal l'ha interromput per preguntar-li si va intentar fugir del lloc: «No podia. Tenia un home a sobre i cinc més esperant a l'habitació del costat».

Violada per dos homes més

Tot i estar plorant i tremolant i suplicant que la deixessin marxar, la va tornar a penetrar vaginalment i la va forçar a fer-li una fel·lació, provocant-li lesions als braços. En acabar, aquest segon home va marxar de l’habitació, i va entrar-hi un tercer que va repetir les mateixes accions que els altres dos, en aquest cas, a més, penetrant-la analment «tot i els crits de dolor i les súpliques», que feia.

En acabar aquest tercer individu, va sortir de l’habitació i els homes presents al local van tornar a discutir breument. El darrer agressor va tornar a entrar i li va dir que agafés la roba, motiu pel qual es va cobrir amb el seu abric i va agafar un plec de peces de roba: “Tenia molta por, patia per la meva vida, vaig intentar fixar-me amb tot el que podia de la sala, i vaig intentar agafar roba que no era meva per intentar tenir alguna prova”, ha dit.

Abans d'acabar el seu interrogatori, el fiscal ha fet entrar la víctima en una contradicció en la roda de reconeixement d'un dels acusats. En el seu dia el va identificar com a agressor mentre que avui, després de diverses repreguntes ha dit que estava a la nau, però que desconeix quin paper jugava. «Ara ja ho té clar?», li ha insistit.

Salvada per uns veïns

Abans de sortir del local la noia es va acabar pixant a sobre de la por que tenia. A la sortida, un dels agressors va agafar la noia pel braç: «Em va començar a demanar on vivia, em va arrossegar uns metres i llavors vaig veure com una porta d’un garatge s’estava obrint», ha afegit. De la porta en sortia un cotxe amb una família que es disposaven a anar a una competició esportiva, i ella els va demanar ajuda. La dona va baixar del cotxe i la va ajudar a pujar al cotxe, moment en què va poder veure l’home.

D’allà la van dur a la comissaria de la Policia Municipal, que és molt propera, on, a partir de la descripció de la dona, es van activar les patrulles per intentar trobar l’home. «Estava destrossada, plorant, espantada i bloquejada», ha relatat l'agent que la va atendre a comissaria. Tot i això, també ha explicat que la víctima estava «segura» a comissaria perquè era conscient que «ja s'havia acabat tot». En aquell moment, la noia va ser traslladada en ambulància a l’hospital Parc Taulí, on la van atendre i subministrar pastilles per interrompre un possible embaràs i les infeccions produïdes per l’agressió.

L'auxiliar sanitària que la va assistir a l'hospital ha detallat que la víctima va arribar molt bruta i mullada. Tenia també molta vermellor al pubis, la zona anal, així com als braços i les cames. «Tenia contusions per tot el cos, i de seqüeles psicològiques me n’han quedat moltíssimes, segueixo en teràpia», ha explicat la víctima.