YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Perden la vida per coronavirus 4 membres d'una família en 6 dies de diferència

En total, 18 familiars es van contagiar del virus

Quatre membres d'una mateixa família perden la vida en 6 dies per culpa de la Covid-19
Quatre membres d'una mateixa família perden la vida en 6 dies per culpa de la Covid-19 | News 12

Els Fusco, una família italoamericana formada per 11 germans i 27 néts, han estat una de les famílies més afectades per la pandèmia de Covid-19. Aquest virus va aconseguir arribar a ells al març de l'any 2020 i ho va fer d'una forma letal. La malaltia va posar fi a la vida de quatre dels seus membres en tan sols sis dies, a més de mantenir connectats a màquines respiradores a dos familiars més durant un mes.

Aquesta família sopava reunida dues vegades per setmana, els dimecres i els diumenges, a casa de Grace, la matriarca. En totes aquestes trobades sempre era ella qui preparava la salsa per gaudir dels àpats. Per aquest motiu, Elizabeth, la menor dels 11 germans, es va espantar quan el 8 de març de l'any 2020 va rebre la trucada de la seva mare per demanar-li que fos ella qui elaborés el condiment.

La seva progenitora va ingressar el dia 10 a l'hospital, uns dies després que Vincent, un dels nois de la família, hagués de ser hospitalitzat per una suposada pneumònia. I després d'ella va seguir la resta del clan Fusco.

«Tot d'una tenia tres germans morts, dos en coma i altres hospitalitzats»

Va ser en el centre mèdic quan van començar a morir. El 13 de març va morir Rita, de 55 anys. Tan sols uns dies després, el 18, el virus va posar fi a la vida de la matriarca i 24 hores més tard va passar el mateix amb Vincent.

Joe Fusco, de 49 anys, i Maria Reid, de 44, també van haver de ser ingressats, arribant a passar un mes al centre mèdic. Unes setmanes després d'aquestes morts, la família va rebre un altre cop dur. La seva tia d'Staten Island també havia mort per culpa del coronavirus.

Els Fusco van començar a sentir els efectes d'aquest nou virus abans, fins i tot, que se sabés què estava succeint. «No vaig tenir temps a tenir por aquells dies, anava com boja d'habitació en habitació. Encara se sabia molt poc, anàvem sense màscares, els metges estaven frustrats perquè els faltaven respostes. Vam saber que Rita tenia Covid després de morir», ha explicat ara Elizabeth Fusco-Bryan en una entrevista amb un mitjà local que ha estat recollida pel diari 'El País'.

«Tot d'una tenia tres germans morts, dos en coma, altres hospitalitzats... calia fer-se càrrec de tot. Jo era la filla petita, encara que sigui una adulta. Vam tenir un funeral quàdruple l'1 d'abril», explica.

Joe i Maria, els seus germans, encara estaven connectats a un respirador quan van acomiadar als quatre familiars morts. Quan van ser sedats, només havia mort Rita i, quan van despertar, gairebé un mes després, ningú no sabia com explicar-los què havia passat.

Els Fusco van defugir a les preguntes de Joe durant dies per temor a una recaiguda. L'home no parava de trucar a casa de la seva mare perquè era l'únic número de telèfon que recordava, però ningú responia. A Maria van decidir explicar-li quan ella preguntés. La dona es va atrevir a fer aquest pas quan va tenir alguns somnis estranys del seu pare mort i de la seva filla desapareguda.

Quatre morts i divuit contagiats

La família no només va patir la pèrdua de quatre membres en tan sols sis dies, sinó que a més, una gran quantitat d'ells van patir el virus. Després dels morts, van sotmetre a un test en grup a 19 dels familiars i 18 van donar positiu. Va ser una de les nebodes l'única que no es va contagiar del virus, fent que a dia d'avui sigui l'única del clan sense anticossos.

El cas dels Fusco va aconseguir commocionar els experts, que no entenien per què el virus s'havia acarnissat tant amb aquesta família. Per aquest motiu, l'institut Johns Hopkins va recollir mostres d'ADN dels 11 germans i de la mare per intentar trobar alguna dada genètica que els ajudés a entendre el motiu pel qual el coronavirus s'havia expandit tan ràpidament i d'una manera tan atroç amb aquest clan.

«El cas també va oferir als metges una mostra de gent, germans de pare i de mare, sobre els quals la Covid-19 va actuar a la vegada, però de forma molt diferent», ha destacat Elizabeth. Ara ella, Maria i Joe donen plasma en anticossos totes les setmanes per poder ajudar a aquells que també estan travessant moments difícils per culpa de la SARS-CoV-2.


Comentaris

envia el comentari