Muntatge fotogràfic d'Esther López.

La cosina d'Esther López envia un missatge urgent: «Vivim amb por de sortir»

La família d'Esther López, angoixada pel que estan patint després de la seva mort

Ja ha passat mig any des que es veiés per última vegada la jove Esther López amb vida. Sis mesos després, la investigació continua oberta. Esther va desaparèixer la matinada del 13 de gener i el seu cos va ser trobat sense vida el 5 de febrer en una cuneta de la nacional N-122 en direcció a Traspinedo.

L'autòpsia va apuntar que la val·lisoletana podria haver mort en un lloc diferent del que va ser trobada. A més, la mort hauria estat «accidental o homicida per atropellament d'un vehicle a motor a velocitat mitjana-baixa» i la raó del decés ha estat per un xoc multifactorial.

En tot aquest temps, el Jutjat d'Instrucció número 5 de Valladolid ha interrogat tres homes en referència al cas. Parlem de Ramon, 'Carolo' i Óscar, l'última persona que va parlar amb Esther la nit del 13 de gener. Aquest és el principal sospitós de la mort de la jove, encara que va afirmar des del minut u que és innocent.

Nova concentració per reclamar justícia per Esther López

D'altra banda, unes 100 persones es van concentrar aquest diumenge a la plaça major de Traspinedo per demanar, una vegada més, justícia per a Esther López.

L'Ajuntament de la localitat val·lisoletana va convocar l'acte per donar tota la força a la família de la noia que va faltar fa sis mesos.

En tot aquest temps, han estat moltes les concentracions per buscar la veritat sobre la mort d'Esther. A les 20.30 d'aquest diumenge, s'han pogut llegir alguns lemes com ara «Esther, Traspinedo no t'oblida» i «Justicia per a Esther» als cartells que han repartit des del mateix ajuntament.

Com ha tingut lloc en altres concentracions, la família de la víctima ha agraït les mostres d'afecte dels veïns del poble. Tots ells han volgut posar el focus en la memòria d'Esther com a única víctima d'aquest assassinat. També han enviat el seu suport als investigadors que continuen intentant saber què va passar aquella nit.

Parla Cristina, la cosina d'Esther que «viu amb la por» al cos

El cas és que la seva cosina Cristina, que anava acompanyada per Miguel, el pare d'Esther, ha parlat de la jove com la dona «de l'etern somriure». Això sí, també ha destacat que el culpable de la mort d'Esther podria facilitar la resolució del cas si es lliurés a la policia i no «anés posant traves».

«Vivim amb la por de sortir a comprar i trobar-nos amb ell», ha admès. També ha dit que aquest estiu les festes del poble «han estat menys festes», ja que ha estat «impossible» que la família s'unís.

Cristina ha declarat que tenen «confiança plena» a la tasca del Jutjat. També ha agraït la feina àrdua de la Guàrdia Civil i de la resta d'investigadors implicats per donar llum a aquest crim. Si bé ha exposat que «és una llàstima que no disposin de més mitjans» per fer la seva feina.

D'altra banda, Sofia, una amiga d'Esther, també ha fet memòria sobre la «darrera xerrada» el matí anterior a la desaparició de la jove. Per ella, han estat «sis mesos interminables, d'angoixa i de dolor» en què encara no s'ha sabut qui va deixar la jove jeure en aquella cuneta.

Javier Fernández, alcalde de Traspinedo, ha insistit que «passa el temps i segueixen sense respostes». Aquest també ha remarcat que es va rendir homenatge a la seva veïna Esther al pregó de les festes patronals dedicades a Santa Isabel la darrera setmana.

Javier Fernández, l'alcalde de Traspinedo.
Javier Fernández, l'alcalde de Traspinedo, ha parlat del cas Esther López. | Europa Press

«Des de l´Ajuntament i el poble confiem que es faci justícia», ha finalitzat l'alcalde val·lisoletà d'aquest municipi de tot just 1.100 habitants.