Cotxe de la policia local de Palma

Un cotxe de policia deixa un mort i dos ferits greus a Palma

La patrulla feia un servei urgent quan ha atropellat tres persones

La crònica de successos porta un fet inusual des de Palma de Mallorca, on aquesta matinada s'ha donat un atropellament mortal. El que crida l'atenció del cas és que l'autor de l'atropellament ha estat un cotxe patrulla de la Policia Local de Palma. El balanç és un home mort i dos ferits greus.

Els fets han passat aquesta matinada passada al Consolat de Mar, davant de la seu de la presidència del Govern Balear. El cotxe patrulla estava fent un servei urgent quan s'ha emportat tres persones. Una, un home de 36 anys, ha mort.

L'accident també ha deixat ferits de gravetat una dona de 35 anys i un noi de 25. Ara és objecte d'una investigació per aclarir si hi podria haver algun tipus de negligència per part dels agents. A més, el cos de policia ha emès un comunicat lamentant els fets.

Com ha passat l'atropellament

L'accident ha tingut lloc poc després de la mitjanit al Passeig Sagrera, al costat del Consolat de Mar. Un cotxe patrulla de la Policia Local de Palma feia un servei urgent, per la qual cosa presumiblement anava a força velocitat. El conductor ha perdut el control del vehicle per causes que encara no se saben.

Policia local de Palma
La Policia Local de Palma, protagonista de la notícia | SER

El cotxe patrulla ha perdut la direcció i s'ha acabat muntant a la vorera, on anaven caminant tres persones. Es tracta d'un home de 36 anys, una dona de 35 i un jove de 25, l'unió dels quals tampoc no ha transcendit. El cotxe patrulla ha atropellat tots tres amb conseqüències desastroses.

A les dues de la matinada el SAMU 061 ha rebut una trucada avisant aquest greu accident. En arribar al lloc de l'atropellament, els efectius sanitaris van trobar dos ferits de gravetat i un ferit menys greu. Els que es van emportar la pitjor part eren l'home de 36 anys i la dona de 35.

Comunicat de la Policia Local

Els dos ferits més greus van ser traslladats a l'Hospital Universitari Son Espases per ser tractats de les seves lesions. Per part seva, el jove de 25 anys va ser ingressat en una clínica privada amb millor pronòstic. Segons Última Hora, el cotxe patrulla presentava un fort cop al parabrisa davanter.

Els metges no van poder fer res per salvar la vida de l'home atropellat pel cotxe patrulla. La dona continua ingressada amb pronòstic reservat, de la mateixa manera que el noi més jove. El mateix cos de policia va obrir una investigació al mateix lloc de l'atropellament per aclarir els fets.

La Policia Local de Palma ha emès un comunicat lamentant els fets i aclarint-ne alguns detalls. Per exemple, que el vehicle policial estava de servei en el moment de l'accident, «actuant d'urgència». Així i tot, estudien si hi podria haver algun tipus d'error humà.

▶️ Els Mossos desarticulen una banda que robava desenes de cotxes

A més, han expressat el seu «més sincer condol a la família de la persona morta» i han traslladat el seu «suport als familiars i amics». El cos de policia s'ha posat a disposició de familiars i amics pel que puguin necessitar. Desitgen també la ràpida recuperació dels ferits.

Confirmen la mort d'un home

Tres ambulàncies de suport vital avançat i una de suport vital bàsic es van desplaçar fins al lloc de l'accident. Els metges van fer tot el possible per salvar la vida dels ferits. Tot i això, a les 08:45 d'aquest matí, l'ajuntament de Palma de Mallorca ha informat de la mort d'un.

Les institucions locals s'han compromès a la màxima transparència a la investigació dels fets, del tot inusuals. Serà clau saber si efectivament els agents estaven atenent un servei urgent, fet que els exculparia. També segueixen pendents de l'evolució dels ferits.