Cremen dos cotxes dels Mossos però ho desvinculen totalment dels aldarulls per la sentència

Els agents del cos policial han rebut l'avís d'extremar la precaució en sortir i entrar de les comissaries

Dos cotxes dels Mossos d'Esquadra van ser incendiats intencionadament la passada nit de divendres a dissabte. Els fets van succeir a la comissaria del cos policial de Barberà del Vallès (Vallès Occidental), quan dos encaputxats es van apropar al pàrquing, on Mossos tindria diversos cotxes en dipòsit, al voltant de les dues de la matinada. 

Els dos individua, amb caputxes i passamuntanyes, van calar foc a dos dels cotxes estacionats davant la comissaria. Tal com ha publicat 'El Confidencial Digital', els agents de la policia que estaven en aquell moment de servei i que van observar els fets a través de les càmeres de seguretat, van sortir de la comissaria per a tractar d'apagar el foc i enxampar els dos individus en qüestió, els quals van acabar fugint a gran velocitat. 

Cas de delinqüència comuna

En el moment de l'incident, els agents de la policia autonòmica ho van relacionar amb els actes de protesta que s'estan vivint arreu de Catalunya arran de la sentència del procés català. Tot i això, i després d'indagar una mica en els fets, els Mossos d'Esquadra van desvincular totalment els fets ocorreguts a Barberà del Vallès amb les protestes que s'estan duent a terme als carrers del territori. 

De fet, segons informen fonts no oficials a 'El Confidencial Digital', es tractaria de delinqüència comuna, i els dos cotxes que van ser incendiats serien vehicles comissats a delinqüents, motiu pel qual els encaputxats haurien provocat que cremessin. 

Més agressions i alerta per augmentar precaucions

Aquest no ha estat l'únic incident que s'ha registrat contra un agent dels Mossos. Segons ha pogut explicar 'El Confidencial Digital', un altre mosso d'esquadra hauria patit una agressió a Premià de Mar (Maresme).  Aquest estava sortint de les instal·lacions de la policia amb el seu cotxe particular i va rebre una pedrada. Aquest acte va provocar que es trenqués un vidre del vehicle, però el mosso no va patir cap lesió. 

És per aquests motius que els mateixos mossos alerten la necessitat d'extremar les precaucions durant les seves jornades laborals, sobretot en les comissaries: avisar quan un mosso surt i entra de les instal·lacions, estar alerta si surt a prendre un cafè, entre altres consells. 

Aquesta situació arriba després d'una setmana plena d'aldarulls arreu de Catalunya però, sobretot, centralitzades a les capitals de província: Tarragona, Girona, Lleida i Barcelona. Els Mossos d'Esquadra haurien fet balanç dels disturbis que es van produir i, només en la jornada de vaga de divendres, es van detenir 54 persones, 182 persones ferides van haver de ser ateses pels serveis d'emergència i  18 dels seus agents va patir lesions  arreu de tota Catalunya.

També et pot interessar...