Rosa Peral demana l'absolució i culpa el seu examant del crim de la Guàrdia Urbana

Ha presentat el seu escrit de defensa, on assegura que va fer cas de les ordres de la seva exparella per una «por insuperable»

Rosa Peral, custodiada pels Mossos d'Esquadra | CatalunyaDiari.cat

Es segueix sense resoldre el crim de la Guàrdia Urbana. L'agent Rosa Peral, principal sospitosa de l'assassinat de la seva parella, Pedro Rodríguez, ha presentat el seu escrit de defensa, on demana la seva absolució i es desmarca completament del crim, culpant de l'assassinat al seu examant, Albert López. Tant la víctima com els dos acusats formaven part del cos de la Guàrdia Urbana.

«Estaven molt enamorats»

En l'escrit de conclusions provisionals de la seva defensa, a què ha tingut accés Europa Press, la seva advocada, Olga Arderiu, relata que Rosa Peral i la víctima estaven emprenent una relació i molt enamorats. Després de dos mesos, van decidir anar a viure junts i volien formar una família: «Es van prometre que començaven a concebre un fill».

Així doncs, relaten que aquesta decisió va provocar que Albert López, l'examant de Rosa Peral, s'enfadés molt en i enviés molts missatges a Peral insultant-la i amenaçant-la. Segons l'escrit, López «estava tan obsessionat que fins i tot seguia mantenint penjat un quadre de grans dimensions de Peral amb ell i tenia fotos amb ella a la seva habitació, tot i que la Rosa ja havia decidit compartir la seva vida amb el Pedro».

Així doncs, Peral defensa que el dia 1 de maig de 2017, Albert López es va presentar a casa seva a Vilanova i la Geltrú, mentre hi havia les seves dues filles de 4 i 6 anys i Pedro Rodríguez. López va obligar a Peral que li entregués el mòbil, mentre li mostrava que portava la seva arma reglamentària, segons explica l'acusada. D'aquesta manera, ella va accedir a entregar-li, atemorida pel que podria passar-li a les seves filles.

Pedro Rodríguez i Rosa Peral, durant la seva relació   | Xarxes socials

 

Una destral i esquitxades de sang a la cara

«Llavors, la Rosa va escoltar uns cops molt forts» al soterrani de la casa, on estava Pedro Rodríguez. Dues hores després, l'escrit assegura que Peral va poder veure a Albert López al pati amb una destral i amb esquitxades de sang a la cara. Defensen que «va intentar trucar a la policia, però no va poder perquè li havia pres el mòbil i el telèfon fixe no funcionava. A més, el pànic que sentia per les seves filles la paralitzava».

En la mateixa línia, assegura que va tardar uns dies a acudir a la policia perquè estava atemorida per Albert López, que la seguia amenaçant. Per aquest motiu el va acompanyar al pantà de Foix on, segons la seva versió, Albert va fer explotar el cotxe de Pedro Rodríguez amb el seu cos a dins, on va ser trobat mort i calcinat el dia 4 de maig de 2017.

Condemnada a 25 anys de presó

En l'escrit, l'acusada i la seva advocada recorden que Peral va treballar com a Guàrdia Urbana amb Albert López, cosa que li permetia conèixer la seva actitud violenta i haver estat testimoni de moments en què López «propiciava pallisses». Així, l'advocada demana la seva absolució i admet que la seva conducta només podria ser catalogada com a delicte d'encobriment d'homicidi, però que va ser donada per la «por insuperable» que sentia.

Tot i aquestes justificacions, la Fiscalia, en el seu escrit d'acusació, demana 25 anys de Presó per Rosa Peral i 24 per Albert López, com a coautors d'un delicte d'assassinat amb traïdoria, considerant que ambdós mantenien una relació sentimental i que Rodríguez s'havia convertit en un obstacle per a ells. Els dos, actualment en presó preventiva, seran jutjats per un Jutjat Popular.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari