Foto del passadís d'un hospital

Crim a un hospital d'Astúries: «no va poder defensar-se i estava tot ple de sang»

Els sanitaris de l'Hospital Vall del Nalón trigaran molt de temps a oblidar el que ha passat

Els sanitaris de l'Hospital Vall del Nalón (Astúries) segueixen esglaiats pels fets ocorreguts la matinada passada. Un pacient en va matar un altre a cops perquè no el deixava dormir. La policia investiga el cas i la Fiscalia ha sol·licitat l'ingrés a la presó provisional per al presumpte assassí.

A mesura que passen les hores es van coneixent nous detalls sobre el macabre crim que ha commocionat tot l'hospital. L'agressor, de 90 anys, i la víctima, de 87, compartien habitació a la unitat de respiratoris. Un emetia sorolls en dormir a causa de la seva afecció pulmonar.

L'agressor ja feia dies que es queixava que el seu company no el deixava dormir, però dimarts a la nit les seves queixes van anar a més. A les cinc de la matinada, es va desfermar una autèntica carnisseria. Els infermers asseguren que quan van entrar a l'habitació «tot estava ple de sang».

Un crim sagnant

Tot sembla indicar que l'agressor va utilitzar com a arma homicida el triangle que hi ha als llits per incorporar-se. Va colpejar el seu company amb el triangle salvatgement, després d'haver-lo escanyat amb els llençols. Un cop comès el violent crim, l'assassí es va atrinxerar a l'habitació.

«Estem molt impressionats», asseguren els professionals de l'hospital, «ningú no podia imaginar-se una cosa així». La direcció del centre ha lamentat els fets i s'han posat a disposició de l'autoritat judicial. També han assegurat que els pacients van rebre l'assistència sanitària necessària.

Fonts de l'hospital reiteren que l'escena va ser d'una violència extrema. Va colpejar la víctima de manera repetida fins a la mort, i prèviament l'havia intentat estrangular amb la roba. «Tot el llit del pacient estava ensangonat, va ser terrorífic», asseguren els professionals.

No es va poder defensar

La fiscalia ha sol·licitat al jutjat d'instrucció l'ingrés a la presó provisional del detingut per aquest succés. La petició se sustenta per la gravetat del delicte comès i el risc que suposa aquesta persona per als altres. La decisió ara està a les mans del jutjat competent.

Els treballadors de l'hospital no recorden un succés semblant i asseguren que trigaran molt de temps a oblidar-lo. Una infermera va donar veu d'alarma en no poder accedir a l'habitació. L'agressor havia bloquejat la porta amb un moble des de dins després d'haver comès el crim.

Foto del llit d'un hospital
L'assassí no tenia antecedents criminals | Arxiu

La víctima solia aixecar-se a les nits i es desorientava, així que van decidir lligar-lo al llit. Per això quan va passar tot estava subjectat al llit i no es va poder defensar del brutal atac. El cos va ser traslladat a l'anatòmic forense per a l'autòpsia, i l'agressor va quedar sota custòdia policial.

No tenia problemes mentals

La notícia va anar corrent ràpidament per l'hospital, causant una profunda commoció als sanitaris del centre. Especialment als de medicina interna de la planta 3A, on va ocórrer la desgràcia. Res no feia pensar que l'agressor podia adoptar aquesta actitud, i per això no hi havia mesures de seguretat especials.

Segons s'ha sabut, l'agressor és un veí de tota la vida del districte de Sama, a Llangréu (Astúries), tot i que fa temps que està en geriàtrics. Diuen que és un home de temperament brusc i fort. Així i tot, no consta que protagonitzés altres episodis de violència i ningú no s'imaginava una cosa així.

Aquest treballador metal·lúrgic, ja jubilat, patia una malaltia cardíaca que el va obligar a passar pel quiròfan dilluns. Dimarts el van pujar a planta a l'habitació on hi havia la víctima. El seu ingrés hospitalari era degut a una patologia prèvia, però no tenia cap problema de salut mental.