Desapareguda

Alerta dels Mossos: Noa, la jove de només 14 anys desapareguda a Sant Cugat del Vallès

Noa va desaparèixer el 2 d'agost

Nova desaparició a Catalunya. Noa, una jove de només 14 anys va desaparèixer el passat 2 d'agost a Sant Cugat del Vallès, Barcelona. Així ho ha informat el cos de la policia catalana per tal de fer difusió i demanar col·laboració ciutadana per localitzar-la.

Encara que sembli molt difícil, són moltes les persones que desapareixen a casa nostra. Ja sigui per voluntat pròpia, perquè s'han desorientat o perquè les han retingut en contra de la seva voluntat. Afortunadament, gran part d'aquestes històries acaben amb un final feliç. Amb tot, caldrà restar a l'espera de l'evolució de la investigació.

D'aquesta manera, els Mossos d'Esquadra han publicat una fotografia de la menor amb una breu descripció. La jove fa 1,65 d'alçada, és de complexió forta, té els cabells llargs i dur cerrell. Com a informació addicional, la policia catalana afirma que Noa podria estar per Sant Celoni, Extremadura o Màlaga.

«La Noa té 14 anys i va desaparèixer el 2 d'agost a Sant Cugat del Vallès. Ajuda'ns a trobar-la», han piulat al seu compte de Twitter.

Troben l'home desaparegut a Abrera

El passat 11 d'agost, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va localitzar sa i estalvi l'home de 78 anys perdut a Abrera. Segons els Bombers se li havia perdut la pista cap a les 10 del matí, quan va sortir a caminar per la zona i no va tornar.

L'home, el qual patia Alzheimer, va ser evacuat a un centre sanitari per fer-li una revisió. Els Bombers van rebre l'avís de la desaparició a les 13:36 hores i hi van destinar 15 dotacions, amb 14 efectius terrestres i un helicòpter. També es va activar el grup caní. La Policia Local d'Abrera també va participar en la recerca.

▶️ El vídeo de la setmana

Com actuar davant d'una desaparició

Els Mossos d'Esquadra informen que, en el cas que un familiar o amic hagi desaparegut, cal denunciar-ho a la policia ràpidament. Aquest pas sembla molt obvi, però no està de més recordar-lo. A Catalunya, es pot denunciar des de qualsevol comissaria del Cos dels Mossos d'Esquadra o de les policies locals.

És molt necessari que en el moment de la denúncia intentem aportar el màxim d'informació possible de la persona desapareguda per, així, facilitar als professionals la seva cerca:

  1. Fotografia recent.
  2. Descripció detallada.
  3. Característiques físiques i trets diferencials.
  4. Roba que portava en el moment que va desaparèixer. 
  5. Dades identificatives com el Document Nacional d'Identitat.
  6. Informació rellevant tant de la desaparició com sobre la persona desapareguda.
  7. Un cop feta la denúncia i aportada tota la informació requerida, s'iniciarà una investigació per aclarir si la desaparició ha estat voluntària, accidental o forçada.

A més, es posaran en marxa tota una sèrie d'actuacions dirigides per a la localització de la persona que es troba en parador desconegut.