Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de la Guàrdia Civil i Cristina

Cristina, la catalana que va degollar el seu bebè a València i va intentar suïcidar-se

Cristina va quedar paraplègica i podria evitar la presó permanent

Aquell dilluns 27 de febrer a València, la vida de Cristina S.N., nascuda a Granollers el 1986, va canviar completament. Havia saltat des d'un quart pis després de matar, presumptament, el seu bebè.

La catalana va poder patir un brot psicòtic quan va decidir acabar amb la vida d'Eric, el seu fill. I tot després de prendre unes quantitats excessives de paracetamol i autoapunyalar-se al tòrax, a més de tallar-se les nines.

El digital El Español ha tingut accés a l'informe de la investigació de la Guàrdia Civil. En aquest es posa de manifest que Cristina va poder patir un brot psicòtic, malgrat que els seus familiars i amics asseguren que estava «enamorada del seu petit i l'adorava».

Cristina hauria patit un brot psicòtic abans de degollar el bebè

Recorden els amics que no parava d'enviar fotos als seus familiars d'Águila i tots asseguren que ella era una «mare perfecta».

Finalment, la catalana no va poder dur a terme el seu suïcidi i està sent investigada per un possible infanticidi que ha deixat en xoc tot Espanya. El metge que la va atendre després del succés va assegurar que tenia «depressió greu amb trastorn psicòtic». Tot i això, Cristina podria evitar la presó i, sobretot, la presó permanent revisable per matar presumptament el seu petit.

Cristina i els seus amics de festa amb la cara pixelada
Cristina i els seus amics de festa | Twitter

Ara com ara, Cristina encara no ha presentat declaració a la seu judicial i està sota medicació psiquiàtrica. Actualment, està ingressada al mòdul de presos de l'Hospital General de València. Després de l'intent de suïcidi, s'ha quedat paraplègica després d'impactar brutalment contra l'asfalt al carrer del Camp del Túria de Vilamarxant. Crida l'atenció que no hi hagi cap acusació particular contra ella, més enllà del que exerceix de manera oficiosa la Fiscalia. De moment, els advocats de la catalana ja estan preparant una sol·licitud al jutge perquè deixi el mòdul de presos de l'hospital.

La veritat sobre Cristina, que va saltar al buit després de matar el seu fill

«La nostra intenció és demanar la seva llibertat amb càrrecs perquè està paralítica de cintura cap avall, en una cadira de rodes. I podria ser a casa seva, amb la família, controlada per una polsera. No hi ha risc de fuga».

El seu marit, Antonio, cap de l'Exèrcit de Terra destinat a Marines (València), es va quedar en xoc en veure l'escena dantesca a casa seva. Al passadís hi havia restes de sang, igual que al menjador i la pica del lavabo. A la banyera va trobar dos ganivets de cuina i a la taula del saló, una nota de comiat de la seva dona en una llibreta. «Antonio, amor meu, ja no et molestarem més. Juga i gaudeix de tot. No puc viure sense el seu somriure i sense el teu, us estimo, bebè meu, coseta meva», publica l'esmentat mitjà.

Als agents, «se'ls acosta un home molt nerviós, dient que ha pujat a casa seva i que s'ha trobat la casa plena de sang, dos ganivets a la banyera i que no hi eren ni la dona, ni el fill».

Imatge de l'interior d'un hospital.
Cristina es va quedar paraplègica després de saltar al buit des d'un quart pis. | CatalunyaDiari

Els missatges estranys de Cristina abans del crim

«Ens manifesta que estaven portant el seu fill al neuròleg, però no sabien bé què és el que podia tenir i ella estava estressada, però quan ha pujat a casa no sap on és el seu fill, la casa és plena d'aigua i sang per terra».

Quan va néixer Eric, el 25 de febrer de 2022, tenia el crani més petit del que és habitual. «A causa d'això, Cristina i Antonio van estar molt nerviosos, pensant en la salut del nen que podia tenir problemes. Cristina va viure l'embaràs molt espantada».

Per això, els problemes psicològics que patia la catalana eren notoris, fins que deu dies abans dels fets va posar aquest estrany estat de WhatsApp. «No sabia que pogués arribar a existir una màgia tan maligna com el mal d'ull, vodú, fins que freguen el ser més preat».

Jorge Novella, un dels dos advocats, dona la clau d'aquest cas tan dramàtic. «Quina és la motivació d'aquest delicte? No existeix, no és un crim vicari ni tenia una mala relació amb el seu marit. És una depressió aguda que desemboca en un brot psicòtic, no recorda res i creu que la mort del seu fill va ser natural».