En estat greu una cuidadora del Zoo de Madrid atacada per un goril·la de 200 quilos

La dona ha estat ingressada a l'Hospital Clínic de Madrid

Ambulancia del SAMUR de Madrid al Zoo de Madrid
La cuidadora ha estat traslladada a l'Hospital Clínic de Madrid en estat greu després de ser atacada pel goril·la de 200 quilos  | Twitter (@EmergenciasMad)

Una cuidadora del Zoo de Madrid de 46 anys ha estat ingressada en estat greu després de ser atacada per un goril·la de 200 quilos aquest diumenge al matí. Els fets s'han produït a les 10.15 hores quan la dona ha entrat al recinte dels goril·les a l'hora que aquests tenen per esmorzar. Es tracta d'una gàbia situada en una zona «interior, acotada i amb triple porta», segons ha detallat la portaveu del Zoo de Madrid, María José Luis.

A l'instant d'accedir-hi el goril·la s'ha abalançat violentament sobre ella i li ha causat diversos traumatismes. En concret ha patit un traumatisme cranioencefàlic, un traumatisme toràcic amb múltiples fractures i fractura oberta a tots dos braços i diverses contusions.

Els sanitaris del Samur-Protecció civil han realitzat un entubament a la víctima i una vegada ha estat estabilitzada l'han traslladat a l'Hospital Clínic de Madrid on ha quedat ingressada en estat greu.

Malabo, el goril·la de 200 quilos

Segons ha explicat la portaveu del Zoo, María José Luis, i ha recollit el 324, Malabo estava a punt d'esmorzar quan la cuidadora ha entrat. L'animal s'ha sorprès per l'arribada, segons la versió de la portaveu. Davant dels fets s'ha activat el protocol de seguretat i els companys de la cuidadora han aconseguit allunyar el goril·la de 200 quilos amb fum dels extintors per poder ajudar-la. Un cop han rescatat la companya, l'han anestesiat amb un dard.

La portaveu del Zoo ha assenyalat que Malabo és un animal «molt estimat pels seus cuidadors», ja que Malabo és un goril·la de costa que ha estat criat al zoo de Madrid amb biberó. Finalment, la Policia Municipal de Madrid s'ha fet càrrec de la investigació perquè es tracta d'un accident laboral.


Comentaris

envia el comentari