Un guàrdia civil de trànsit demanant la documentació a un conductor

La curiosa troballa de la Guàrdia Civil a l'interior d'un aire condicionat a Catalunya

La Benemèrita va confiscar 2 quilograms de marihuana i 2 més d'haixix a la Jonquera

La Guàrdia Civil va trobar 4 quilograms de droga a la Jonquera, a l'Alt Empordà. Segons un comunicat que ha emès el cos de seguretat espanyol els fets es van produir aquest dimarts, 24 d'agost.

Marihuana i haixix amagats a l'aire condicionat

En concret, els agents de la Benemèrita van requisar 2 quilograms de marihuana i 2 més d'haixix amagats en un cotxe de matrícula francesa. De fet, la policia espanyola va aturar el vehicle que conduïa un home de nacionalitat francesa que circulava en sentit cap al seu país.

Durant la inspecció del vehicle es va trobar que al dins de l'aire condicionat hi havia estupefaents amagats. En veure aquest fet els agents de la Guàrdia Civil van arrestar el conductor de 31 anys per un delicte de salut pública.

El detingut, els estupefaents comissats i les diligències es van posar a disposició judicial al Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, també a la comarca de l'Alt Empordà.

En menys de 10 dies tres cotxes amb matrícula francesos amb marihuana

Tot i semblar fets iguals, el 16 d'agost la Guàrdia Civil també va informar que es va confiscar marihuana a un turisme amb matrícula francesa. L'incident va passar a Portbou i es van requisar un total de 112,08 quilograms de marihuana.

El conductor de 37 anys va intentar fugir estampant el vehicle contra un altre de la policia. Un cop fet això, l'home va fer la temptativa de marxar caminant. Tot i això els agents de la Guàrdia Civil van arrestar-lo al centre del poble.

D'altra banda el dia, 21 d'agost, la Benemèrita també va aturar un cotxe amb matrícula francesa i es van confiscar 4,5 quilograms de cabdells de marihuana. En aquest cas el succés va passar a la Jonquera, però el turisme també circulava per l'AP-7 en direcció França.

La policia espanyola va arrestar els dos joves de 21 i 22 anys que hi havia a l'automòbil. Els agents del cos de seguretat van trobar els 4,5 quilograms d'estupefaents a una bossa d'escombraries que estava amagada al forat de la roda de recanvi.

En tots dos casos la policia va detenir els autors dels fets per un delicte contra la salut pública. A més, també van passar a disposició judicial al Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.