Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Curro, un jove espanyol en un muntatge amb un edifici ensorrat

Curro, el jove espanyol de 13 anys que ha mort en ensorrar-se un edifici sencer

És la primera víctima mortal de l'huracà Nora que ha arrasat la zona turística de Puerto Vallarta a Jalisco, Mèxic

Curro Paredes Asensio, un jove de 13 anys i de nacionalitat espanyola, és la primera víctima mortal de l'huracà Nora que arrasa les costes de Jalisco, a Mèxic. Curro va desaparèixer la matinada de dissabte a diumenge, quan es va enfonsar l'edifici de l'hotel on estava amb la família. El seu cadàver va ser rescatat hores després.

L'adolescent estava dormint amb la seva família a l'àtic d'un hotel a la banda del riu. Les intenses pluges que ha portat l'huracà Nora van provocar el seu desbordament a la turística zona de Puerto Vallarta. La riuada va provocar l'esfondrament de l'edifici en el qual dormien el menor i els seus afins.

Al costat de Curro també van desaparèixer tres persones més, que van ser ràpidament rescatades. La resta dels que estaven a l'hotel van poder sortir a temps, però el nen va quedar atrapat entre les runes. Les autoritats locals van posar en marxa un operatiu de rescat que va donar fruits hores després.

La mare de l'infant, Arancha Asensio, va demanar ajuda per a localitzar el seu fill després d'ensorrar-se l'edifici en el qual s'allotjaven. L'operatiu de recerca va estar rastrejant el lloc amb gossos especialitzats i drons. Poc després es va localitzar el cos sense vida de l'infant, que va ser reconegut per la seva pròpia mare.

Curro i la seva família s'allotjaven en un hotel a prop del riu Cuale, que es va desbordar per les pluges torrencials. Es tracta de la zona més antiga del port de la localitat, a la regió de Jalisco. L'huracà ha causat tota mena de desperfectes al seu pas per aquest estat mexicà, encara que per ara només s'ha de lamentar una víctima mortal.

Un desastre natural desolador

La mort del jove Curro ha tingut lloc durant la major crescuda del riu Cuale en mig segle. La riuada va inundar tota la zona antiga del port i es va emportar amb ella tota classe d'objectes i vehicles. Això va obligar a evacuar 200 veïns de la zona, entre els quals els ocupants de l'hotel on estava el menor.

L'edifici que es va ensorrar és l'Hotel Cowork, una estructura residencial que abans havia estat centre comercial. S'havia reconvertit en un hotel boutique feia poc, i en ell solien allotjar-se estrangers que visitaven l'emplaçament turístic. Després del desbordament del riu van ser desallotjades moltes altres zones.

A la part de dalt vivien els administradors de l'hotel, una parella que va iniciar les tasques d'evacuació en veure que la situació es complicava. Algunes persones, entre les quals el mort, no van tenir temps d'abandonar l'edifici. Primer es va sentir un cruixit i, en qüestió de segons, l'estructura va cedir.

El governador de Jalisco, Enrique Alfaro, ha informat de la localització sense vida del menor desaparegut. "A la seva família, que fa 7 anys va arribar d'Espanya al nostre port, i als seus éssers estimats, tot el nostre suport i més sincer condol", va dir a través de xarxes socials.

Dos ensorraments en pocs dies

La trista notícia de la mort d'un espanyol a Mèxic arriba pocs dies després d'un succés similar a Espanya. El passat dimecres 25 d'agost es va esfondrar un edifici tres plantes en una urbanització de Peníscola. Com a resultat de l'incident van morir dues persones, una mare i el seu fill de 15 anys.

La tragèdia es va produir durant les pluges que també van afectar el llevant espanyol la setmana passada. Un dels murs de càrrega de l'edifici va cedir provocant l'ensorrament dels altres murs, com en un efecte dòmino. Els testimonis asseguren que l'estructura es va enfonsar com un castell de cartes.

Afortunadament, en tractar-se d'una zona turística, molts inquilins no hi eren a l'edifici quan va caure. Altres van poder sortir pel seu propi peu, però tres van quedar atrapats. Un va ser rescatat pels equips de salvament, però una mare i el seu fill van romandre sota la runa.

Hores després va ser recuperat sense vida el cos del menor, un jove de 15 anys. L'última a aparèixer va ser la seva mare, que també era morta. Aquest va ser el trist balanç d'un incident que podria haver estat molt pitjor i que ara ha tingut la seva rèplica en un succés similar a Mèxic.