Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de Kubra Dogan i una imatge de les cames d'una persona a la vora d'un gratacel

El vídeo del moment en què la tiktoker Kubra Dogan perd la vida caient des de 50 metres

Kubra Dogan se suma a la llista d'influencers que han mort afrontant reptes virals per a aconseguir més seguidors

Kubra Dogan, tiktoker turca, ha mort després de precipitar-se des de 50 metres d'altura gravant un vídeo.

Els reptes virals s'han convertit en una de les principals causes de mort dels influencers a nivell mundial. Aquests duen a terme missions impossibles amb la finalitat de guanyar notorietat a les xarxes i augmentar la xifra de seguidors.

Fer-se selfies impossibles o consumir determinades substàncies formen part dels reptes a què se sotmeten els famosos de les xarxes per a obtenir likes. Aquestes pràctiques ja són habituals i en la majoria de casos solen acabar bé.

No obstant això, hi ha una llista de persones que han perdut la vida per dur a terme aquests reptes. L'última ha sigut la tiktoker turca Kubra Dogan, que va caure des de 50 metres després que es trenqués la cornisa on estava asseguda. El tràgic moment va ser captat per la seva cosina, que l'estava gravant en vídeo.

Kubra Dogan ha mort per gravar un vídeo arriscat

La influencer, de 23 anys, estava de visita familiar a casa de la seva cosina, Helen. El dia va transcórrer amb normalitat fins que al capvespre van decidir pujar al terrat per a fer-se fotos i vídeos amb la posta de sol.

Kubra i Helen van estar fent-se fotos per a immortalitzar les vistes que tenien des de dalt de l'edifici i després es van disposar a gravar un vídeo per oferir una millor experiència als seus seguidors. Mentre Helen gravava la seva cosina, aquesta es va asseure a la vora del terrat sobre una tapadora de plàstic.

Al vídeo s'aprecien els moments previs a l'accident i com totes dues s'ho passen d'allò més bé. Quan Dogan s'asseu sobre el plàstic, la càmera la desenfoca i apareix la seva cosina parlant a la càmera.

Sense previ avís, se sent un cruixit i la influencer desapareix de l'escena quedant al lloc on era un esvoranc a terra. La que filmava l'escena es queda perplexa i s'hi acosta per comprovar què ha passat.

Al vídeo s'hi pot apreciar, moments després de l'accident, un forat enorme per on es veu l'altura des de la qual es va precipitar la tiktoker.

Una caiguda lliure d'uns 50 metres d'alçada que ha posat fi a la vida de Kubra Dogan. Els serveis d'emergència van arribar al lloc, però no van poder fer res per la jove.

Aquest fet ha deixat la família consternada i molt perjudicada, així com els milers de seguidors que tenia, que no han dubtat a fer-li un homenatge molt bonic.

El seu entorn ha assegurat que prendran les mesures necessàries per a portar davant els tribunals qui va fer la instal·lació d'aquestes plaques. Aquesta decisió ha obert un debat a les xarxes, ja que molts consideren que la culpa no és de l'instal·lador, sinó de les joves.

A més d'aquest debat, se n'ha reobert un altre en què es qüestionen aquest tipus de reptes amb fins lucratius. No pots posar en risc la teva vida només per aconseguir un grapat de seguidors que aplaudeixin totes les bogeries que fas, afirmen alguns.

Segons els experts, aquest tipus de pràctiques han posat fi a la vida de més de tres centenars de joves. La manera més habitual són els selfis en llocs com gratacels, cims, llacs o en ponts penjants.

Sens dubte, és una notícia molt tràgica, però, malauradament, no servirà de precedent per a les noves generacions, ja que molts continuaran fent reptes impossibles.