Imatge d'arxiu d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra

Preocupen les curses il·legals de cotxes a una zona de Catalunya: Han de tancar accesos

Grups, en ocasions, de més d'un centenar de persones s'apleguen en diversos polígons industrials del Gironès i la Selva i hi circulen amb vehicles a gran velocitat

Diversos polígons industrials de les comarques gironines s’han convertit darrerament en escenaris de curses il·legals i concentracions de cotxes ‘tuning’. Els caps de setmana, grups nombrosos de persones s’hi reuneixen, i això comporta queixes veïnals i problemes de seguretat viària i incivisme.

En concret, les zones industrials on es produeixen aquests fets són les de Massanes, Fornells i Vilablareix. Els Mossos d’Esquadra, tant els del Gironès com els de l’interior de la comarca de la Selva, n’estan al cas i ja investiguen per posar-hi solució.

De fet, la policia ja ha engegat algunes actuacions, però no veu cap mena de relació entre els diversos grups de joves que s’apleguen a les àrees industrials dels diversos municipis gironins.

A Massanes, a la Selva, s’ha tancat els accessos al polígon el cap de setmana

Una d’aquestes actuacions s’ha iniciat aquest cap de setmana. A recomanació dels Mossos, per tal d’evitar que es repetís l’esdeveniment, l’alcalde de Massanes, Joan Pou, va tancar durant la nit els accessos al polígon, proper a Hostalric. 

A banda, la policia va muntar controls per dissuadir els assistents d’accedir al polígon. Un fet, aquest, que tal com explica el batlle massanenc, genera molèsties als veïns i porta amb si l’incivisme. 

L’Ajuntament de Massanes té previst mantenir el tancament del polígon industrial de Massanes durant els pròxims caps de setmana. I és que, segons explica el Diari de Girona, aquest passat cap de setmana s’hi van reunir més d’un centenar de vehicles.

De fet, aquesta pràctica ja es produïa el mes de maig, i els Mossos d’Esquadra han identificat diversos conductors i han fet algunes denúncies. Mentrestant, la mateixa policia treballa en la investigació per tal de descobrir si aquests esdeveniments són organitzats. En aquest cas, se cercarà els responsables.

A la rodalia de Girona, una vintena de vehicles ronda dos polígons propers

Més a prop de la ciutat de Girona, a Vilablareix, aquests esdeveniments també s’hi han reproduït, encara que amb menys freqüència. L’última ocasió ha estat aquest dissabte a la matinada, en què un grup de vint vehicles va circular durant unes quantes hores a gran velocitat pels carrers del polígon. 

Els Mossos van ser alertats i es van desplaçar al polígon industrial, on van efectuar una denúncia per conducció temerària. No és la primera vegada que els agents es desplacen a la zona, i expliquen que els que s’hi reuneixen estan amatents a l’arribada de la policia.

L’alcalde de Vilablareix, David Mascort, també ha conversat amb el Diari de Girona. Reitera que són menys els vehicles que s’apleguen al polígon, i que en lloc de dedicar-se a competir, circulen a alta velocitat.

El batlle explica que les concentracions es produeixen entre els polígons de Vilablareix i Fornells, que són propers. De fet, fa uns mesos aquestes pràctiques eren més usuals a Fornells, però sembla que s’han traslladat a Vilablareix.

Els Mossos denuncien penalment un conductor que conduïa doblant la taxa permesa d’alcohol al polígon

La mateixa matinada del dissabte, un agent dels Mossos fora de servei va advertir que una furgoneta circulava a gran velocitat entre els polígons de Vilablareix i Fornells. Cap a quarts de dues, el conductor va ser enxampat i denunciat per un positiu penal en alcohol, en marcar 0,67 mil·ligrams per litre d’alcohol.