Imatge de l'aldea de Tlangnuam Bawtawng

Perd la vida Ziona, l'home que tenia 94 fills de 36 dones diferents

El cap de família amb més descendents del món ha mort i ha deixat un llegat de quasi un centenar de descendents i milers de seguidors de la secta Chana

L'home amb més fills del món ha mort a l'estat de Mizoram, a l'Índia, on residia amb la seva nombrosa família. L'home, Ziona Chana, ha mort a l'edat de 76 anys.

 

El cap de família patia diabetis i hipertensió. La causa de la mort, segons ha transcendit, van ser problemes derivats d'aquestes malalties. Tot i que va ser ingressat en un hospital privat a prop d'Aizawl, no van poder salvar-li la vida.

 

Aquest diumenge, el primer ministre de Mizoram, Zoramthanga, va comunicar la defunció i va donar el condol a la família a través de Twitter.

 

 

«Amb el cor afligit, Mizoram s'acomiada de Ziona (76), que es creu que encapçala la família més gran del món, amb 38 esposes i 89 fills. Mizoram i la seva aldea a Baktawng Tlangnuam s'han convertit en una important atracció turística a l'estat gràcies a la familia.Descansi en pau, senyor!», va escriure el polític.

 

El secretari de la congregació religiosa de la víctima, Zaithankhumma, també ha donat el condol a la família mitjançant un comunicat. «El seu cos segueix calent i podem sentir-li el pols. No hi ha símptomes de rigor mortis, així que creiem que seria una injustícia enterrar el nostre líder», va expressar.

 

L'aldea de Baktawng Tlangnuam està de dol. L'home que va batre el rècord mundial en descendència vivia en un edifici de quatre plantes amb tota la seva família. La residència familiar es coneix com Chuur Than Run, que es tradueix com 'Casa de Nova Generació'.

 

S'hi alberguen 100 habitacions per als membres que conformen l'estirp de la víctima. 

 

Les mares dels seus fills cohabiten a la mateixa casa. Ziona Chana comptava amb una suite privada dins l'edifici, al costat de les seves dones. La mansió ha atret els més curiosos.

 

Els turistes que gaudeixen que visiten l'aldea s'acosten a aquest gran edifici per a conèixer l'estil de vida de l'home. Es tracta de la família d'un únic progenitor més gran del món.

 

La secta Ziona Chana

 

El mort ha deixat un llegat de 181 membres: 39 dones, 94 fills, 33 nets i un besnet. No obstant això, hi ha certs informes que discrepen amb les dades exposades. També hi ha qui qüestiona que es tracti de la unitat familiar més gran del món. 

 

Si bé és cert que Ziona Chana i la seva família han sortit moltes vegades als mitjans de comunicació. De fet, van participar al popular programa nord-americà 'Ripley's Believe It or Not!' ('Ripley, encara que no us ho cregueu!').

 

Es tracta del líder d'una secta religiosa cristiana que practica la poligàmia i que porta el cognom del patriarca. Chana Pawl, l'avi de Ziona, que tenia com a filosofia de vida la poligàmia dels homes, va fundar el cisma l'any 1942. Actualment hi ha més de 2.000 persones que segueixen aquesta ordre religiosa.

 

Segons ha informat Reuters, el difunt va conèixer la seva primera dona als 17 anys. El seu primer matrimoni va tenir lloc el 1959, i l'últim, el 2004.

 

El funeral de Ziona Chana

Segons va traslladar a EFE una de les filles del difunt, Zonunthari, la celebració del funeral i els preparatius d'aquest han recaigut sobre la comunitat. 

 

«Té un centenar de fills, però també el segueixen milers de persones. De manera que la gent gran de la congregació decidirà on, quan i com se celebren els seus últims ritus», va assenyalar.

 

Ziona Chana va arribar a ser considerat una celebritat local i era un home molt admirat. L'interès pel seu estil de vida va captar l'atenció de molts fidels que ploren la seva pèrdua i també de turistes.