Imatge de Damián Ferreire, el noi mort a Galícia quan tornava d'unes festes

Els somnis trencats de Damian: mort quan tornava d'unes festes a Galícia

Va arribar fa poc més d'un any a Galícia des d'Uruguai i ja n'era un més

Damián Ferreira va arribar a La Corunya des d'Uruguai fa poc més d'un any, i en tan poc temps havia esdevingut algú molt estimat. Es trobava tramitant la documentació a Espanya i el proper mes d'agost faria 25 anys. Però, tot es va truncar dissabte passat en un accident de trànsit.

Damián va perdre la vida en un accident de cotxe a Sada (La Corunya), dissabte a la matinada. Tornava amb els seus amics de les festes de Mosteirón, quan cap a les 03.15 hores va bolcar amb el cotxe. La resta dels ocupants del vehicle van resultar il·lesos, però ell se'n va endur la pitjor part.

La tràgica notícia no va trigar a creuar l'Atlàntic i arribar fins a Melo, la ciutat uruguaiana de la qual provenia Damián. La seva família està devastada per la inesperada pèrdua del noi, que estava intentant llaurar-se un futur a Espanya. Alhora, la seva mort deixa també un gran buit al nostre país.

Es va integrar ràpidament al nostre país

Damián es va traslladar des del lloc natural, Melo (Uruguai), a Galícia fa poc més d'un any. Es va mudar perquè hi tenia un amic i es va instal·lar a Espanya amb el somni de tirar endavant i prosperar. Els qui el coneixien asseguren que era una persona especial, que s'hi va integrar des del principi.

Fotomuntatge de Damián Ferreira i un accident de trànsit
Damián va morir en un accident quan va bolcar el seu cotxe | Catalunya Diari

En declaracions a La Voz de Galicia, la seva àvia Luisa explica que «va arribar a Galícia i es va enamorar de tot i de tots». Segons explica, «el van tractar amb molt d'amor sempre perquè ell era un ésser de llum i on anava deixava amics». Actualment, estava en tràmits per aconseguir la documentació espanyola.

Va ser precisament aquell amic que tenia a Galícia abans de mudar-se el que ara s'està encarregant de tota la paperassa. El cos del jove ha estat incinerat i rebrà un homenatge a la seva platja preferida, on solia anar per trobar la pau. 

Tenia xicota i amics a Espanya

A la seva terra natal, la seva àvia mira les seves últimes fotos i es consola pensant que va ser feliç fins al final: «Damián tenia xicota i amics íntims, ens van passar fotos d'aquests darrers dies i això ens dona una mica de pau perquè sabem que era feliç. Ja sabem que no en tenim, i és molt dur».

Bona mostra de l'estimat que era són els missatges d'afecte que s'estan succeint les darreres hores. També la seva àvia ha volgut acomiadar-se'n. «Així et vull recordar amb aquest somriure bonic, t'has endut la meitat de la meva vida, ja res no serà igual per a mi», va escriure.

«Et seguiré estimant fins que estiguem junts novament», són les darreres paraules de Luisa cap al seu net. Altres familiars i amics han deixat els missatges de condol per acomiadar-se d'una persona molt especial. «El meu negret, molta llum al teu viatge, sempre amb nosaltres», diu un.

Va morir en un fatal accident

Era dissabte a les 03:15 de la matinada quan es van apagar tots els somnis de Damián. Anava per la carretera DP-5813, a l'alçada de Tarabelo, quan va bolcar el cotxe on anava amb uns amics. Tornaven de les festes de Mosteirón, a Sada, quan va tenir lloc l'accident mortal.

El conductor va perdre el control del vehicle i el cotxe va sortir de la via i va bolcar al centre de la calçada. Després de l'avís, el 112 va mobilitzar efectius d'Urgències Sanitàries, Bombers, Protecció Civil, Policia Local i Guàrdia Civil. Els efectius sanitaris van intentar sense èxit reanimar Damián

Imatge dels bombers treballant en un accident de cotxe
Espanya viu un repunt de la sinistralitat | Catalunya Diari

Segons Emergències, dins del cotxe anaven tres persones més que van sortir del vehicle pels seus propis mitjans. No va ser necessari excarcerar el cos del mort del cotxe, ja que estava parcialment fora. «Estava en una posició complexa, però en qualsevol cas accessible», va informar el 112.

La policia va obrir una investigació per aclarir els detalls d'un accident que sembla del tot fortuït. No obstant això, també han confirmat que els joves venien de les festes de Mosteirón divendres a la nit. I és que, aquella mateixa nit, van atendre un altre accident, diversos comes etílics i baralles.