Mall de jutge

Dani Mateo: «Estem portant un pallasso davant la Justícia per fer la seva feina»

L'humorista ha acudit als jutjats però s'ha negat a declarar

L'humorista Dani Mateo ha acudit aquest dilluns a declarar  als jutjats de Plaza de Castilla de Madrid després d'haver estat imputat per un delicte d'odi i ultratge per la polèmica provocada pel seu famós 'gag' en el qual va mocar-se amb la bandera d'Espanya.

  

Tot i que ell  s'ha negat a declarar dintre del jutjat, abans d'entrar a la sala ha volgut parlar amb els mitjans de comunicació que es trobaven fora esperant la seva arribada. Ha sigut llavors quan ha assegurat que tota la situació que s'ha creat el preocupa perquè «estem portant a un pallasso davant la Justícia per fer la seva feina».

  

A més, Dani Mateo ha volgut aclarir que aquest fet el té preocupat no per ell, sinó per la imatge que està donant Espanya:  «Em preocupa per la imatge del meu país, i de la meva bandera». Fa uns dies ja va intentar explicar-se assegurant que no vol que el «retratin com algú que odia Espanya», però de poc li ha servit.

L'humorista es nega a declarar

Tot el que havia de dir ho ha dit abans d'entrar al jutjat d'instrucció número 47, perquè un cop dins i amb el jutge al davant no ha volgut dir res, Dani Mateo s'ha negat a declarar com ja havia deixat caure que faria.

Dani Mateo mocant-se amb la bandera d'Espanya al programa 'El Intermedio'
Dani Mateo mocant-se amb la bandera d'Espanya al programa 'El Intermedio' | Twitter

 

«Estàvem en el terreny de l'opinió, ara estem en el terreny de la Justícia i toca callar i escoltar», ha assegurat l'humorista que volia deixar clar, així, que la situació s'ha exagerat massa. Mateo ha afirmat: «Crec que el més intel·ligent és callar i esperar fins que la Justícia es pronunciï».

Imputat per un delicte d'odi i ultratge

Mateo va ser citat a declarar aquest dilluns després que l'organització Alternativa Sindical de Policia presentés una denúncia contra ell pel 'gag' de la bandera que va fer a 'El Intermedio', de LaSexta. Concretament se l'acusa d'un delicte d'ofenses o ultratge a símbols d'Espanya o les seves Comunitats fet amb publicitat i un altre d'odi.

  

El sindicat de policia va especificar a la seva denúncia que l'acció de Dani Mateo suposava una  «ofensa a Espanya, els seus símbols i per tant a tota la societat democràtica». Ara és la Justícia la que ha de decidir si hi haurà càstig o no per l'humorista.