Bmber apagant el foc

Daniel, el bomber que ha mort mentre apagava un incendi

L'incendi de Zamora ja li ha llevat la vida a dues persones

Daniel Gullón Vara, un bomber forestal de 62 anys, ha mort a les tasques d'extinció del foc de Losacio, a Zamora. El brigadista va quedar atrapat per un foc molt inestable a causa de les fortes ratxes de vent. Moltes autoritats han mostrat aflicció per la mort del bomber.

També moltes persones anònimes han mostrat el dolor i el respecte pel bomber mort. La seva tragèdia simbolitza el sacrifici de molts professionals que s'estan jugant la vida per protegir les nostres muntanyes i els nostres boscos. El país està en plena batalla contra els incendis.

La segona onada de calor ha deixat un cap de setmana problemàtic amb diversos incendis descontrolats. Un va arrencar al terme de Losacio, a Zamora, on les flames ja han llevat la vida a dues persones. A més del bomber, han trobat mort un ramader de 69 anys.

La mort del bomber Daniel

El país es troba en plena batalla contra un dels incendis desfermats les últimes hores per la sobtada onada de calor. Un va arrencar ahir a la tarda a Losacio, i ja ha matat dues persones. Un és Daniel Gullón Vera, un bomber forestal de 62 anys.

Diversos brigadistes van quedar atrapats per les flames que assolaven diversos municipis de la zona. Entre ells hi havia Daniel, membre de la brigada que intentava controlar el foc a la zona de Ferreruela de Tábara. Estava participant en les tasques d'extinció des de l'autobomba 9.9.

Les fortes ratxes de vent que avivaven el foc van provocar també la seva sobtada inestabilitat deixant els bombers atrapats. Diversos companys del Romero 9.9 i l'ELIF Villadeciervos van haver de ser traslladats al complex hospitalari de Zamora. Un altre, que es va cremar, va ser portat a l'hospital de Getafe.

Dures crítiques al president

L'incendi de Losacio es va descontrolar molt ràpidament i van haver de desallotjar veïns de tres localitats. El vent complicava l'extinció d'un incendi que ahir a la nit seguia lluny d'estar sota control. El foc ha afectat diversos habitatges i naus ramaderes dels pobles de la comarca.

Tan aviat com es va saber de la mort del brigadista, les autoritats de Castella i Lleó van mostrar els seus condols. Com el president Alfonso Fernández Mañueco, que es va mostrar «impactat»  per la desgràcia. El problema és que va escriure malament el nom del bomber, desencadenant fortes crítiques.

«Es deia Daniel Gullón Vara, no Muñoz Varas, colla de pocavergonyes», va publicar una persona que es va presentar com la seva cosina. «Com a mostra de respecte, hauríeu d'haver mantingut operatius de prevenció tot l'any. També hauríeu d'haver cuidat els treballadors a qui ni doneu menjar» , va assenyalar una altra persona.

La Junta de Castella i Lleó ha decretat avui dia de dol oficial a la comunitat per la mort de Daniel. Ajuntament com el de Medina del Campo i el de El Espinar s'han unit al dol oficial. El president del Govern, Pedro Sánchez, ha mostrat el seu afecte a la família de Daniel Gullón.

Troben un altre home mort

El Centre d'Emergències 112 de Castella i Lleó ha comunicat la mort d'una altra persona a l'incendi de Losacio. Han trobat mort un veí de 69 anys en un paratge conegut com a Raya de Pozones, a 4 quilòmetres de Ferreruela. L'home hauria mort víctima de les flames.

El personal sanitari d'atenció primària desplaçat fins al lloc ha confirmat la mort d'un home de 69 anys. Es tracta d´un veí de la zona que es dedicava a la ramaderia i que estava desaparegut des d'aquest matí. L'home no va fer cas de l'advertiment de desallotjar la zona.

El foc descontrolat està cremant diverses zones del país, afectant habitatges i amenaçant la vida de les persones. Les autoritats fan una nova crida a seguir les indicacions per protegir el més preat, que són les vides humanes. El país viu aquest moment dur amb el cor encongit.