L'interior d'una ambulància

Daniel, el nen de només 4 anys que ha mort per pura mala sort

La principal hipòtesi és que el nen va relliscar, va caure a la piscina i es va ofegar

Tres dies de dol oficial i un dolor indescriptible. Aquesta és la situació que s'està vivint aquestes últimes hores a la localitat de Manzanilla (Huelva) per la mort d'un nen de 4 anys. Daniel Caro García ha perdut la vida en un accident desafortunat.

El succés va tenir lloc diumenge a la nit a la piscina del domicili familiar. El 112 va rebre l'avís de la troballa d'un nen de poca edat amb símptomes d'ofegament. Els sanitaris van intentar fer tot el possible per reanimar el menor, però només van poder confirmar la mort.

Les autoritats van obrir una investigació per aclarir les circumstàncies estranyes d'aquest succés. El menor no estava acompanyat al moment de l'accident i segueix sent un misteri la forma com va acabar dins de la piscina. Hi ha una hipòtesi principal, i és que va ser per pura mala sort.

Com va passar l'incident?

Eren les 21.20 hores de diumenge quan els familiars de Daniel van observar que el nen estava flotant a l'aigua de la piscina. El van treure ràpidament i van avisar emergències. Van estar una hora i mitja fent maniobres de reanimació, però només van poder confirmar el seu decés.

Imatge dels peus d'un nen nedant a una piscina
Van trobar al nen ofegat a la piscina | Canva

Les autoritats van obrir diligències per aclarir els fets, ja que en principi ningú va presenciar l'ofegament. No creuen que el menor entrés per la seva pròpia voluntat a l'aigua atès que no era una hora habitual de bany. La principal hipòtesi és que va caure a l'aigua de manera accidental.

Segons ha dit l'alcalde de Manzanilla, «l'única explicació que s'està estudiant és que el nen es rellisqués i caigués a la piscina». «Ja no era una hora habitual de bany», ha precisat Cristóbal Ramírez. Això ho fa tot encara més estrany i fa pensar en un succés fortuït de conseqüències tràgiques.

Una família molt coneguda al poble

El mateix alcalde ha explicat que la família del nen mort, especialment els avis, «són molt coneguts al poble». «Encara que el nen no resideix de manera habitual a Manzanilla, sí que venia els caps de setmana a una casa dels avis». Hauria estat en aquell lloc on va tenir lloc la desgràcia.

Entre els veïns avui no es parla de res més, ja que l'incident ha causat una gran consternació i molta estupefacció. Els vilatans es pregunten què és el que podria haver passat en el dramàtic succés. Als carrers del municipi es pot sentir aquests dies el dolor i la incomprensió.

L'ajuntament de Manzanilla ha decretat tres dies de dol oficial i ha emès un comunicat a través de les xarxes socials. «Les banderes onejaran a mig pal a tots els edificis municipals. Queden suspesos tots els actes de la corporació municipal», han anunciat.

Paraules pels pares i avis

La institució ha mostrat públicament els seus condols i solidaritat a la família i els familiars del nen mort. Ho ha fet també en nom de «tots els veïns de Manzanilla». S'adreça sobretot als pares de Daniel, Jesús i Cristina, i als seus avis José, Dolores, Mercedes i Emilio.

L'ajuntament de Manzanilla
Les banderes estan a mig pal a Manzanilla | Ajuntament de Manzanilla

L'ajuntament ha decretat tres dies de dol oficial «com a testimoni del dolor del poble de Manzanilla». «Des d'aquestes línies volem mostrar el condol de tots els veïns i veïnes, amb l'afecte més sincer», diu el comunicat. Així he expressat la institució el sentiment general del municipi.

La desgràcia es produeix en una temporada d'estiu especialment tràgica pel que fa als ofegaments. Els mesos de maig i juny han estat els més mortals dels últims anys en aquest apartat. La majoria dels morts eren menors d'edat que es van ofegar per una distracció dels pares.