Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla d'un cordó umbilical d'un nadó

Mata al seu nadó i li treu els budells: pensava que duia el diable

La mare ha hagut de ser atesa a l'hospital per trastorns mentals

La policia equatoriana investiga el macabre assassinat d'un nadó de només dos mesos comès per la seva mare. Els fets ocorreguts dijous passat a Santiago de Guayaquil superen tots els límits de l'horror. La mare creia que el seu fill estava posseït pel diable i va començar a treure-li els budells.

Les autoritats atribueixen el macabre acte als trastorns mentals de la mare, ja que abans de passar a disposició judicial va haver de ser tractada pels serveis psiquiàtrics de l'hospital. Ara, els metges hauran d'avaluar si la dona era conscient quan va cometre l'atroç acte de parricidi.

Tota la comunitat està horroritzada davant l'assassinat comès sobre un nen d'unes setmanes de vida. El procés judicial segueix en marxa per aclarir els fets i aplicar un càstig a la responsable. Tot i això, també estan revisant si van fallar els mecanismes de protecció del menor.

Pensava que portava el dimoni a dins

Els mitjans locals van informar que dijous passat 30 de juny, en una casa ubicada a Santiago de Guayaquil, va tenir lloc un terrorífic assassinat. Una noia de 25 anys va apunyalar el seu fill de dos mesos. I és que la jove pensava que el menor estava posseït pel diable, i va cometre el pitjor dels crims.

Primer pla dels peus d'un bebè
El nadó va ser assassinat per la seva mare | cedida

Segons fonts de la investigació, la mare va apunyalar el nadó diverses vegades i va fer un orifici a l'alçada de l'estómac. A través de la ranura va començar a treure-li els intestins. Una trucada d'avís va posar en alerta la policia, que van aconseguir detenir la mare abans que matés el nen.

El nen va ser rescatat amb vida per un equip sanitari que el va traslladar a un centre de salut proper. Allà va ser atès de les lesions que presentava, i els metges van iniciar les tasques de reanimació. Malauradament ja era massa tard, i només van poder confirmar la seva mort.

Escenari dantesc

Mentrestant, la policia va procedir a la detenció de la mare com a presumpta autora de la mort del seu fill. Tot seguit, va ser conduïda a un centre psiquiàtric per ser tractada, abans que pugui prestar declaració davant del jutge. Els agents encara segueixen consternats pel que van veure en aquest escenari.

Segons el portaveu de la policia, Álex Ganchala, la dona va cometre el crim perquè estava convençuda que el nen portava el diable a dins. «Així és com volia treure-li el dimoni al nen», va comentar l'oficial. Alhora, la policia va oferir detalls sobre l'impactant crim de què van ser testimonis.

Els agents van trobar la mare perforant l'estómac de la criatura per treure-li les entranyes. La dona va comentar convençuda als agents que aquesta era la manera com calia alliberar el nen del maligne. Així mateix, la policia ha confirmat que la noia mare té antecedents per trastorns mentals.

Podria haver-se evitat?

Els antecedents de la mare obren una controvèrsia al voltant de si van fallar els mecanismes de protecció de la criatura. La justícia està dirigint el cas per dirimir la responsabilitat en aquest succés macabre, ja que hauran d'analitzar el paper de la mare, però també els serveis socials.

Imatge d'un barri de Santiago de Guayaquil
En aquest lloc va ocórrer el macabre crim | EXTRA

Caldrà determinar perquè el nadó estava a càrrec de la mare si tenia trastorns mentals. Els mitjans es pregunten si la desgràcia es podria haver evitat amb un bon control dels serveis socials. Tot i això, el cas es troba a les mans de la justícia, que haurà de decidir què fer amb la mare.

A més a més, la dona procedeix d'un ambient desestructurat molt influenciat també per les creences estranyes. I és que, l'àmbit de la bruixeria i l'espiritisme està molt estès a aquestes comunitats empobrides. Tot plegat va resultar ser un còctel mortal amb un nadó assassinat i tints de satanisme.