Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Andrés Burgos Martínez

El món de l'esport plora la mort d'Andrés Burgos: només tenia 22 anys

Va militar durant anys al Molina Basket i seguia vinculat a l'entitat

Dol al món del bàsquet pel jove jugador Andrés Burgos Martínez, que ha perdut la vida amb només 22 anys. La mort d'Andrés ha estat un cop dur per a la família del Molina Basket, l'entitat on va jugar diverses temporades. Després del seu pas va seguir vinculat al club com a col·laborador.

La Regió de Múrcia plora avui la mort del jove bàsquet del Molina Basket, un club destacat a la comunitat. Andrés era natural de Granada, però quan era petit es va mudar amb la seva família a Molina de Segura. Allí va descobrir la seva passió pel bàsquet, esport que va practicar durant anys.

A més, el jove estava plenament integrat a la comunitat i la seva família és coneguda a la localitat. Ha estat el mateix alcalde qui ha anunciat la sobtada mort d'Andrés, a través de les xarxes socials. Ha estat un cop dur per a tot el municipi, però especialment per a l'equip de bàsquet.

Vinculat al club des de petit

Andrés es va traslladar amb la seva família de Granada a Molina quan era petit, i va començar a jugar a bàsquet al CB Molina. Al final de l'edat cadet, per poder seguir amb els seus amics, va entrar a militar al Molina Basket. Aquí va començar una història d'amor entre el jugador i el club.

«Sempre tenia un somriure per a tothom, no posava cap problema als entrenadors», recorda el director esportiu del club, Juan Antonio Pujante. Ell va tenir l'oportunitat de tenir sota les seves ordres a Andrés. I recorda que «li era igual jugar cinc minuts que vint, a la banqueta sempre estava animant els seus companys».

L'aturada de la pandèmia va resultar especialment dura per al noi, que no va poder fer el que més li agradava. Després va debutar com a sènior a la categoria nacional. Aleshores va prendre una decisió que marcaria la seva trajectòria esportiva, però que també explica com era Andrés.

Un gest que l'honra

Els companys del Molina Basket van aconseguir culminar l'ascens de l'equip a la Lliga EBA. Va ser tot un èxit per a l'entitat, i Andrés també va formar part d'aquesta gesta. Però ell sentia que no tenia el nivell per jugar en aquesta categoria, i va decidir fer un pas al costat i ajudar d'una altra manera.

Aleshores va anunciar que deixava l'equip com a jugador, però que seguiria vinculat a l'entitat com a col·laborador. Per ajudar el club va fundar la penya Emebé, que seguia l'equip a tots els partits de manera incondicional. Andrés va ser l'ànima de la grada d'animació que acompanyava l'elenc de jugadors.

Aquest moment va coincidir amb l'entrada d'Andrés al mercat laboral, així que va decidir compaginar les dues coses. Va deixar enrere la seva etapa com a jugador, però mai no va deixar de seguir l'equip de la seva ànima. El club li va proposar diverses vegades ocupar un lloc de monitor, però el va rebutjar.

Ha mort d'un infart

Pujante recorda que el jove li havia dit que «no es veia donant ordres a ningú». Així era Andrés, «un noi simpàtic, afable i social, sempre amb un somriure». «Era tot un exemple per a tots perquè fa falta gent als clubs solidària i generosa com ell», afegeix.

«No posava mai un problema i sempre estava disposat a ajudar tothom», aquesta és la frase que millor el defineix. Per això la notícia ha afectat tant al club i les persones que el van conèixer.

L'alcalde de Molina, Eliseo García Cantó, va anunciar la mort d'Andrés Burgos Martínez a causa d'un infart als 22 anys. «Tarda molt trista, ens assabentem de la notícia de la mort d'Andrés, el somriure i l'alegria del Molina Basket. Un cop molt dur per a la família de l'esport de Molina del Seguro», comentava.