Incendi a Valbona de les Monges

Dos greus incendis simultanis a Catalunya: 51 i 25 dotacions dels Bombers hi treballen

El cos de Bombers es troba, ara mateix, treballant per apagar els focs

Incendi Vallbona de les Monges

Els incendis no donen treva i, per conseqüència, els Bombers de la Generalitat no tenen descans en un estiu marcat, pel que sembla, pel perill de greus incendis al nostre territori.

El cos dels Bombers, ha informat a través del seu compte de Twitter sobre un incendi en un camp de blat a Rocallaura, poble de la part sud-oriental del municipi de Vallbona de les Monges, a l'Urgell. L'avís s'ha produït al voltant de les 17:00 hores de la tarda.

Fins ara, es desconeixen les causes de l'origen de les flames i, per tal d'extingir-les, hi estan treballant fins a 51 dotacions dels Bombers, vuit de les quals són aèries.

Incendi Sant Mateu de Bages

No ha estat l'únic incident relacionat amb el foc en el dia d'avui a Catalunya. A Sant Mateu de Bages, situat a la comarca del Bages, 25 dotacions dels Bombers estan treballant per apagar un incendi agrícola.

Cinc de les dotacions esmentades anteriorment són aèries, ja que un dels seus objectius és intentar evitar que les flames entrin a la massa forestal de la Serra de Castelltallat. En aquest cas, l'avís del foc s'ha realitzat a les 16:38 hores de la tarda.

▶️ Un vaixell de Salvament Marítim xoca i enfonsa un iot al Port de Tarragona

Reclamen més finançament

Les Agrupacions de Defensa Forestal del Berguedà demanen més finançament a la Generalitat per poder renovar el material d'extinció d'incendis forestals. En concret, necessiten modernitzar el seu parc mòbil i comprar material nou.

Per aquest motiu, han acordat demanar una reunió amb la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, per exposar-li la situació i reclamar solucions.

Segons exposen, la Generalitat dona ajudes pel manteniment de material, però és complicat cobrar-les i tampoc són suficients per renovar els vehicles. En alguns casos, fins i tot, han hagut de recórrer als ajuntaments per poder fer front a les despeses.

Les ADF posen d'exemple la situació de l'ADF Montesmon, integrada pels municipis d'Avià, Capolat, Castellar del Riu, L'Espunyola, Montclar i Montmajor. 

En aquest cas s'ha arribat a un acord amb cadascun dels ajuntaments perquè facin una aportació econòmica a l'ADF d'acord amb el nombre d'habitants i els quilòmetres quadrats de cada municipi. 

Aquests diners serveixen per pagar les necessitats de les agrupacions que lluiten contra els incendis forestals.