Imatge dels Bombers treballant en un incendi a Montcada i Reixac.

Un total de 12 dotacions de Bombers treballen en un incendi d'última hora a Catalunya

Els Bombers han demanat als veïns que tanquin les portes i finestres de casa

Se n'acaba un i en comença un altre. És la trista realitat estiuenca a Catalunya. Els Bombers de la Generalitat treballen aquest dilluns, 4 de juliol, en un nou incendi de camps de rostoll declarat a Montcada i Reixac, al Vallès Occidental

L'avís de les flames ha estat rebut pels Bombers de la Generalitat a les 13.09 hores d'aquest dilluns. Els equips d'emergències han demanat els residents de Can Pomada i Can Rocamora que tanquin les portes i finestres dels seus habitatges. 

Els Bombers hi treballen ara mateix amb 12 dotacions, tres de les quals aèries. 


Llibertat per al detingut com a presumpte autor dels incendis al Garraf

El jutjat d'instrucció número 7 de Vilanova i la Geltrú, en funcions de guàrdia, ha deixat en llibertat provisional l'home de 22 anys detingut com a presumpte autor de dos incendis forestals al Massís del Garraf

El jove, membre d'una ADF (Associació de Defensa Forestal), va ser arrestat divendres després que la investigació policial determinés una presumpta intencionalitat en l'origen dels dos incendis, que van cremar 184 hectàrees. 

El magistrat, però, diu que no hi ha suficients indicis que «puntin amb certesa»a la implicació del detingut. A la interlocutòria, el jutge constata diverses contradiccions en la seva declaració però considera «estrany»que fos l'autor dels focs si després va col·laborar en la seva extinció amb l'ADF.

▶️ Els Mossos desarticulen una banda que robava desenes de cotxes

El jutge apunta que el detingut va ser la primera persona que va donar l'avís a l'ADF de l'incendi del 18 de juny entre Olivella i Avinyonet del Penedès, que va començar a partir de les 12.50h. El jove va indicar «amb precisió» el lloc del foc quan eren les 13.09h, diu el jutge. El magistrat detalla que un testimoni havia vist el jove prop del lloc on va començar el foc quan eren les 12.30h, i que a les 12.55 h unes càmeres de seguretat el van captar entrant a un garatge, del qual en va sortir un quart d'hora més tard.

«Va tenir temps de causar l'incendi, però també és cert que l'espai temporal disponible és realment estret», relata el jutge, que assenyala que cinc minuts després de l'inici del foc el detingut estava entrant a un pàrquing.