Dany, valencià mort per coronavirus.

Dany, mort amb 36 anys per por a la vacuna: deixa una vídua i dos fills

Dany Toledo, que va rebutjar la vacuna, deixa la seva parella vídua i dos fills després de morir per COVID-19

La pandèmia de la COVID-19 ha causat nombroses morts al seu pas a Espanya. La majoria de víctimes han mort després de contagiar-se de coronavirus per no haver-se vacunat prèviament. Es tracta del cas del valencià Dany Toledo, que acaba de morir amb 36 anys.

Toledo, motorista valencià, va morir dissabte passat per coronavirus després de més d'un mes ingressat a l'Hospital La Fe (València). Deixa la seva parella vídua i dos fills, de 3 i 6 anys.

«Que la gent prengui consciència, que el coronavirus no és una ximpleria i el 'bitxo' no baixa la guàrdia», es lamenta la seva dona, Carol Sánchez. 

La història de Dany surt a la llum amb un únic objectiu: que la gent es vacuni. «De veritat, és millor passar-ho malament per una simple punxada que no pas morir», recalca.

Dany Toledo es va negar a vacunar-se per por

Dany tenia por de la vacuna. A més, quan veia que algú moria a conseqüència de les reaccions de la vacuna, entrava en pànic.

«No t'enganyaré i sé que no està bé. Jo em vaig vacunar quan el meu marit es va contagiar», revela Carol. «Però ho vaig acabar fent i si m'ha de passar res sé que ho he fet bé».

La família de Dany desconeix en quin lloc va agafar el virus. El valencià estava de baixa laboral per problemes d'esquena i gairebé no sortia de casa. «Si calia fer alguna gestió o encàrrec, hi anava jo», assegura Carol, la vídua.

Dany va començar tenint febre, mal de cap i va perdre el gust i l'olfacte. Aleshores, el jove es va aïllar a casa fins que es va fer una PCR. «Amb prou feines es podia incorporar perquè s'ofegava», explica.

Va arribar un moment en què gairebé no podia parlar i la seva dona va trucar el 112. El van portar a l'hospital i van veure que tenia saturació d'oxigen a 70. «No sabem ni com va arribar amb vida».

L'endemà el van ingressar a l'UCI. «La veritat és que tot l'equip mèdic es va portar de meravella, sobretot un metge que es diu Álvaro. Gràcies a tots ells», sosté la dona.

A l'UCI, l'equip mèdic de l'hospital valencià va assegurar que l'havien d'entubar, però el seu estat de salut va millorar i es va retardar. Poc després, el mateix Dany va demanar que ho fessin. Sentia una sensació d'asfíxia que era indescriptible.

Homenatge dels seus amics i companys del club de motos

Abans de dur a terme la sedació, el matrimoni es va acomiadar per trucada de vídeo. «Llavors ja em va dir que quan pogués, es vacunaria». La reacció de Dany va arribar tard, després de veure que el coronavirus havia arribat i la seva mort era imminent. 

Finalment, Carol va rebre la trucada que mai hauria volgut rebre. El 18 de setembre, a les 06:00 hores del matí, un membre de l'hospital li va dir que Dany havia mort.

A l'enterrament, diumenge passat, els companys i amics del club de motos Gas VLC li van retre un homenatge: van fer rugir els motors «cremant roda» davant del tanatori del barri de Campanar.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.