Placa memorial a les víctimes dels atemptats del 17-A a les Rambles de Barcelona

Quatre persones danyen el memorial dels atemptats del 17-A a Barcelona

Els autors han estat identificats i la brigada municipal ja ha netejat la placa afectada

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha identificat quatre persones com els presumptes autors dels danys que s'han produït aquest dilluns al memorial dels atemptats del 17 d'agost del 2017 col·locat a la Rambla, davant del mercat de la Boqueria, segons ha avançat la SER i ha confirmat l'ACN de fonts municipals.

«Barcelona, ciutat de pau»

Els fets han tingut lloc aquest dilluns 9 de desembre quan quatre joves, d’origen pakistanès, han tapat part de la inscripció de la placa del memorial dels atemptats del 17-A amb ciment. En concret han volgut ocultar la frase que està escrita en àrab i, segons la Comunitat de Policies Units (CPU) haurien al·legat que «les lletres àrabs no es poden trepitjar».

Així, el cos de seguretat local ha obert diligències als quatre individus per danys i per delicte d'odi. Mentre que aquest mateix dilluns la brigada municipal ha netejat la placa de bronze de dotze metres de llargària que mostra el mateix missatge en català, castellà, àrab i anglès, «Barcelona, que la pau et cobreixi, oh! Ciutat de pau», i que a ser col·locada davant de la Boqueria, al costat del Pla de l’Os, el passat 4 de març.

D’aquesta manera la ciutat de Barcelona vol retre homenatge a les 14 víctimes mortals, així com a les seves famílies, de l'atemptat del passat 17 d’agost de 2017  que es va perpetrar a la Rambla de Barcelona i, hores més tard, a Cambrils. Dos anys més tard que el Ministeri de l’Interior decretés el nivell 4 d’alerta antiterrorista a Espanya, després dels atemptats gihadistes a França, i encara actiu actualment, ja que existeixen amenaces d’un nou atac gihadista al país aquest Nadal.

També et pot interessar...

  • Batuda als carrers de Barcelona contra lladres reincidents i violents
  • Absolts dos germans acusats de finançar el terrorisme islàmic des de Catalunya
  • Estat Islàmic reivindica l'atemptat al pont de Londres