Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diverses aplicacions en la pantalla d'un telèfon mòbil

El darrer missatge des de l'avió que va caure al mar amb 62 persones: «Adeu, família»

Una dona va publicar en les seves xarxes socials una imatge a l'interior de l'aeronau uns minuts abans d'enlairar
Diverses aplicacions en la pantalla d'un telèfon mòbil
El darrer missatge des de l'avió que va caure al mar amb 62 persones: «Adeu, família»  | Pixabay

«Adeu, família. Ens dirigim a casa per ara», deia el missatge que va escriure Raith Windania a les seves xarxes socials al costat d'una imatge d'ella i tres dels seus fills a bord de l'avió en el qual posava fi a les seves vacances. Unes paraules que van ser desafortunadament encertades per al punyent esdeveniment que estava a punt de succeir.

Dissabte passat, 9 de gener, Raith Windania i la seva família viatjaven de tornada a casa després d'unes vacances en un Boeing 737-500. Però tan sols quatre minuts després d'enlairar-se, l'avió va perdre més de 3.000 metres i es va precipitar contra el Mar Java.

Just abans de l'enlairament, la dona va publicar en les històries del seu compte d'Instagram una fotografia al costat de tres dels seus fills i amb un missatge de comiat que ara ha aconseguit deixar la pell de gallina a tothom.

Irfansyah Riyanto, el germà de Raith, ha explicat als mitjans locals que se sent «impotent» per l'accident que ha patit la seva família perquè ells no havien d'estar en aquest avió, haurien d'haver agafat un vol anterior operat per la unitat 'NAM Air' de Sriwijaya, i no té clar per què es va realitzar el canvi. «Només ens queda esperar i esperar a tenir alguna informació aviat».

La seva germana i dos dels seus fills van estar tres setmanes de vacances: «Jo vaig ser qui els va portar a l'aeroport, vaig ajudar amb el 'check-in' i l'equipatge... Sento que encara no puc creure això, i que va passar massa ràpid».

Tot i això, encara manté esperances de poder rebre bones notícies sobre els seus pares -que també viatjaven en el Boeing 737-500-, els seus nebots i la seva germana. A més, Irfansyah Riyanto va demanar als seguidors de les seves xarxes socials que resessin per la seva Raith Windania i pels seus fills.

No hi ha esperança de trobar algú amb vida

L'avió es va enlairar de l'aeroport de Jakarta a les 14.36 hores de l'illa de Java (Indonèsia) i tan sols uns minuts després, a les 14.40, es va perdre del radar. L'aeronau no va emetre cap senyal d'alarma prèvia i, fins i tot el pilot havia informat que anava a ascendir fins a l'altura autoritzada per la torre de control.

«Vam sentir alguna cosa explotar, vam pensar que era una bomba o un tsunami, ja que després d'això vam veure el gran xipolleig de l'aigua», va explicar un pescador que es trobava per la zona on es va precipitar el vehicle. «L'avió va caure com un llamp al mar i va explotar a l'aigua. Va ser bastant a prop del nostre vaixell. Algunes restes quasi ens colpegen».

Després de diverses hores de recerca, a primera hora del diumenge van aconseguir trobar el lloc exacte on va caure l'avió. Des de llavors, diverses embarcacions es troben a la zona investigant la zona, intentant recuperar les parts de l'aeronau per descobrir què va ser el que va succeir i tractar de recuperar els cossos dels individus que estaven dins.

Dins de l'avió hi havia 62 persones, 56 passatgers, entre ells 3 nadons, 7 nens, i els membres de tripulació. Malgrat les esperances que manté el germà de Raith Windania, els operaris de rescat han descartat la possibilitat de trobar a algun passatger amb vida. Al costat de les primeres restes de l'avió, també es van trobar les primeres restes mortals.

«Aquest matí hem rebut dues bosses, una amb les pertinences dels passatgers i l'altra amb parts de cossos», va explicar Yusri Yunus, portaveu de la policia de Jakarta, a la cadena Metro TV. Per poder identificar els morts, els experts han començat a demanar a les famílies mostres d'ADN.