Foto de l'assassí David Maroto.

David, el maltractador que ha matat Paloma i la seva filla de 8 anys

L'home tenia antecedents per violència de gènere cap a una altra parella anterior

Dilluns passat a la matinada, un home, David, va posar fi a la vida de la seva parella i de la seva filla a Valladolid. Paloma i la seva filla de només 8 anys van ser les víctimes mortals d'un assassinat a sang freda. L'home les va apunyalar provocant-los ferides a les quals era impossible sobreviure.

Després de dur a terme el crim, va decidir trucar a la seva germana per explicar-li el que havia passat. Però a l'altra banda de la línia va contestar la seva parella.

Va ser la persona a qui David va confessar el crim. «He fet una cosa dolenta. He matat Paloma», sentenciava l'assassí.

L'assassí del doble crim va intentar suïcidar-se després

Va mantenir una curta conversa sota els efectes de l'alcohol i, posteriorment, es va autolesionar per intentar suïcidar-se, però no ho va aconseguir. Es va fer talls als canells i al pit.

El cunyat va avisar ràpidament a emergències per explicar el contingut de la conversa que havia tingut uns instants abans amb David. Va explicar al 112 que l'assassí era a casa seva, però ell no sabia on vivia.

Va ser precisament aquest el motiu pel qual la Policia Nacional es va dirigir en primer lloc al domicili de la víctima. Quan es van presenciar al lloc amb una unitat de Bombers, es van trobar que la porta de l'entrada al domicili estava encallada.

Així, els bombers van haver de trencar una de les finestres del pis i apujar la persiana per poder accedir-hi. Quan ho van fer, es van trobar amb el pitjor dels escenaris. Van trobar la petita India sense vida al menjador.

David va posar fi a la vida de la menor propinant-li diverses punyalades per l'esquena. Uns metres més enllà, a la cuina, van trobar Paloma assassinada també per múltiple apunyalament. Al mateix lloc hi havia David, l'autor del doble crim.

A l'interior del domicili també hi van trobar dos ganivets ensangonats, que serien els que determinarien la confirmació de l'autoria dels assassinats.

David Maroto, un maltractador amb antecedents penals

L'assassí, David Maroto Lentijo, ja presentava antecedents penals per violència de gènere a una de les parelles anteriors. La seva exparella el va denunciar per vexacions l'any 2017. No obstant això, aquesta va retirar la demanda per no perjudicar-lo.

Tenen un fill en comú i des de llavors l'home havia intentat suïcidar-se diverses vegades. Posteriorment, va ser quan va conèixer Paloma. La família de Paloma treballava en un negoci que distribuïa material de perruqueria i estètica.

Fotomuntatge de David Maroto i Paloma.
No feia ni un any que David mantenia una relació amb Paloma quan la va assassinar a ella i a la seva filla. | CatalunyaDiari
 

David, actualment, treballava per a la seva família. Tot just feia un any que estaven junts quan David va decidir posar fi a la vida de Paloma.

La delegada del govern espanyol a Castella i Lleó va confirmar que l'horrible cas es tracta del primer cas de violència masclista d'aquest any a la comunitat autònoma.

Per part seva, l'assassinat d'India, la nena de 8 anys, és el primer d'una víctima menor d'edat a la comunitat des del 2013. És l'any en què van començar a haver-hi registres.

Paloma «era una dona molt jovial, alegre i supereducada, un cel de persona». Així ho considerava Javier Iglesias, el propietari de la Cafeteria Granier, la qual està situada just a sota del domicili de les víctimes. «Vivien aquí tant la petita com la mare. Ell era una persona més seriosa i distant en el tracte», afegia Javier.

Per la seva banda, India era filla única i formava part d'activitats extraescolars a l'escola on cursava els seus estudis. El centre educatiu està completament consternat després de conèixer-se la terrible notícia.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp