Imatge de l'interior d'una presó

«Vull que el meu pare passi tota la vida a la presó»: Francisco, la imatge del mal

La nena va ser testimoni de com el seu pare va matar la seva mare

Francisco Geovanny és el rostre del mal. Sí, perquè és un home que ha estat acusat de matar punyalades la seva parella i mare de les seves dues filles després de diversos anys de maltractament i dominació.

El terrible crim masclista va tenir lloc el 17 de setembre del 2019. Aquell fatídic dia, el presumpte assassí va atacar brutalment la seva dona, Adaliz, al portal de la casa familiar que tots dos compartien a Madrid. A la llar també hi residien les dues filles nascudes fruit del seu matrimoni, dues nenes de 8 i 10 anys.

Les dues menors van presenciar l'assassinat de la seva mare a les mans del seu pare, una escena escabrosa que les petites van haver de relatar davant de les autoritats judicials.

En el judici celebrat aquests dies a l'Audiència Provincial s'ha fet servir l'enregistrament del testimoni de les petites, que en el seu moment van explicar com havien passat els fets.

En aquest cas, es va optar per aquesta alternativa i no per una declaració presencial per evitar que les nenes haguessin de reviure l'infern que van viure. Tant pel terrible assassinat que van presenciar, com pels anys de maltractaments i amenaces que van viure al costat del pare.

Una persona n'agredeix una altra
Les nenes han explicat com van viure anys de maltractament i amenaces del pare | Gtres

Jutgen Francisco Geovanny, acusat de matar la seva dona en presència de les seves filles

Aquesta setmana, Francisco Geovanny s'ha assegut davant del jutge per explicar la seva versió del crim masclista que va perpetuar l'any 2019. Tal com informa l'agència 'EFE', l'acusat assegura que no es recorda d'haver matat la seva dona. S'escuda en els seus problemes amb l'alcohol i mostra el penediment pel qual ha passat.

«Qui havia d'estar mort soc jo no ella. Ella volia ajudar-me. Ni amb aquesta vida ni amb mil vides més repararia el mal», hauria declarat davant el tribunal després de reconèixer que el seu alcoholisme va propiciar el deteriorament de la seva relació amb la víctima.

Primer pla de l'assassí
Francisco Geovanny podria ser condemnat a 32 anys de presó | Cedida

Partint d'aquesta base, la seva defensa sol·licita l'absolució o, si no n'hi ha, l'eximent complet per consum de l'alcohol i el penediment. Però són unes pretensions que semblen estar molt lluny de fer-se realitat. I això és així perquè el testimoni de les seves filles petites explica una realitat ben diferent.

Totes dues han compartit un relat esquinçador i ple de maduresa que posa els pèls de punta. Una història de maltractaments, amenaces i vexacions que han hagut de viure en primera persona a les mans del seu pare.

L'esquinçador relat de les nenes sobre l'assassinat que va cometre el seu pare

Les dues menors són les altres víctimes d'una violència de gènere que és tota una xacra social al nostre país. «Venia borratxo, em pegava amb el cinturó als braços i les cames. A la mare la insultava i li pegava cada dia dient-li et mataré quan menys t'ho esperis», declarava la nena gran en 2019.

Amb tan sols 10 anys, la menor explicava de manera molt concisa i ferma que creia que el crim havia estat planejat. I és que, un dia abans, el pare havia llençat un paper que tenien a la porta amb els telèfons d'emergències.

Policia Nacional als carrers de Màlaga el setembre de 2017
Les nenes van declarar l'any 2019 i, ara, durant el judici, s'ha reproduït un enregistrament | cedida

A més, la nena ha ratificat que tant ella com la seva germana van ser testimonis del terrorífic crim que va acabar amb la vida de la seva mare i demana que es faci justícia, ja que li tenen por i el seu únic desig és que vagi a la presó.

«Jo l'únic que vull és que el meu pare passi tota la vida a la presó, li tenim por» deia la menor. Després de sentir els crits d'auxili de la seva mare, totes dues van baixar al portal i es van trobar la seva progenitora completament ensangonada.

El seu pare estava amb un ganivet a la mà i no va dubtar a amenaçar-les també. «L'he matat, algun problema? Pugeu a dalt si no voleu que us passi el mateix que a ella», els hauria dit Francisco abans d'abandonar l'escena del crim.

Ara, l'home està sent jutjat i la Fiscalia demana per a ell 32 anys i 9 mesos de presó pels presumptes delictes d'assassinat, amenaces i maltractament en l'àmbit familiar.