El propietari del femer on es va originar l'incendi, «molt afectat» pels fets

Tot i que els Agents Rurals han de culminar la investigació, tot apunta a l'autocombustió d'aquest femer
Granja,
Imatge de la granja on es va originar el foc a la Ribera d'Ebre | CCMA

El gran incendi que crema encara de manera descontrolada la Ribera d'Ebre i alguns termes municipals de l'entorn d'aquesta comarca es va originar, amb tota probabilitat, a causa de l'autocombustió del femer d'una explotació situada a la localitat de la Torre de l'Espanyol. El propietari d'aquest femer es troba «molt afectat i compungit» per les conseqüències que han tingut les primeres flames, originades de forma natural a la seva finca. Així ho ha explicat a 'RAC1' Miquel Àngel Garcia, el cap dels Agents Rurals a les Terres de l'Ebre.

 

El propietari del femer ajuda en l'extinció del foc

«El propietari de la granja ha tingut un comportament col·laborador excel·lent», ha explicat Garcia en una entrevista en aquesta emissora. «Ell tenia aquesta acumulació de fems preparada per adobar els camps i quan va començar l’incendi va intentar sufocar les flames i de seguida va avisar al 112», ha comentat. Des de llavors, no ha deixat d'ajudar en les tasques d'extinció del foc i s'ha posat a disposició de les autoritats per ajudar en tot allò que està sent necessari.

 

Segons Miquel Àngel Garcia, doncs, en els fets que es van produir no hi havia «cap mena d'intencionalitat». «Aquesta persona està molt compungida i dolguda pel que ha passat», ha explicat a l'entrevista a l'emissora.

 

L'autocombustió del femer, principal hipòtesi de l'origen del foc

«La hipòtesi principal és que el foc va començar per la combustió de fems en aquesta granja; estem recollint proves per confirmar-la, cal acabar la investigació», explica el cap dels Agents Rurals a les Terres de l'Ebre a RAC1. Un cop estigui culminada, s'informarà a totes les autoritats competents, que seran les que hauran de decidir si hi pot haver responsabilitat penal o administrativa i, si s'escau, denunciar. Garcia ha recordat que en el cas de les acumulacions de fems no existeix cap normativa respecte a la prevenció d'incendis.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari