Sis joves s'enfronten a entre 10 i 19 anys de presó per violar una menor a Manresa

La jove, de 14 anys, va assistir a una festa no autoritzada en una fàbrica del Camí de la Torre d'en Vinyes
Camí de la Torre d'en Vinyes (Manresa)
La violació va ser perpetrada durant una festa no autoritzada en una fàbrica al Camí de la Torre d'en Vinyes (Manresa) | GSV

L'Audiència Provincial de Barcelona jutjarà, el pròxim dimarts, sis joves acusats d'un delicte de violació a una menor de 14 anys i un setè per no impedir-ho «tot i haver pogut fer-ho». La Fiscalia demana entre 10 i 12 anys de presó per abús sexual per als sis joves, tot i que considera que les proves són prou vàlides per demostrar les violacions.

 

La reconstrucció dels fets

Tal com relata 'Nació Digital' a través de l'escrit de l'acusació, els fets van tenir lloc el 2016 en una festa no autoritzada que se celebrava en una fàbrica abandonada al Camí de la Torre d'en Vinyes. La víctima hauria arribat a la festa al voltant de les 10 de la nit, amb dues ampolles de whisky i llaunes de Red Bull per fer la barreja durant la vetllada.

  

En un estat d'embriaguesa, la jove de 14 anys va ser portada a un indret proper, contigu a la fàbrica on tenia lloc la festa, on els sis joves van perpetrar la violació. Cal esmentar, que en tot moment els sis joves eren plenament conscients de la seva edat i de l'estat en què es trobava la víctima. Un d'ells, va amenaçar els altres amb una pistola de fogueig perquè no fessin res per oposar-s'hi.

 

La demanda de la Fiscalia

Paral·lelament, la Fiscalia apunta que un dels violadors va trucar la víctima i els altres menors que l'acompanyaven a la festa dies després per amenaçar-los dient que tindrien problemes si deien què va passar. Així mateix, l'òrgan judicial demana penes de 10 anys de presó per a cada un dels quatre acusats per un delicte d'abús sexual a un menor, i un any i mig més de condemna a un altre —el que va utilitzar la pistola de fogueig— per amenaces.

 

Per al que va trucar els menors posteriorment perquè no declaressin, la Fiscalia demana tres condemnes de dos anys i mig de presó per obstrucció a la justícia, de manera que suma 19 anys i mig. Finalment, la Fiscalia demana per l'únic jove que no va penetrar la menor, una pena de multa de 18 mesos, a raó d'una quota diària de 8 euros, per delicte d'omissió del deure d'impedir delictes.

  

La demanda inclou una indemnització de 15.000 per la víctima —a més del pagament de les despeses judicials i una ordre d'allunyament— que s'haurà de pagar conjuntament entre els sis acusats.

 

També et pot interessar...Comentaris
anonima
¿Fue a la fiesta con 14 años con wishky y red bull? Algo no me cuadra rick parece denuncia falsa..
Anónimo
No me cuadra las cosas... Con 14 años y la madre la deja ir por hay!! Madre mia
Anónimo
Que la madre la deja ir por ahí??? Tócate los pies??? Y a los presuntos violadores quien los ha dejado salir? También su madre?? Está claro que la culpa es de la menor... Asco de comentarios

envia el comentari