Estabilitzats els dos incendis originats a la Terra Alta i al Ripollès

Les flames s'havien originat a les poblacions de la Fatarella i Campdevànol, i han complicat encara més la tasca dels Serveis d'Emergència | Afortunadament, els Bombers han aconseguit estabilitzar els dos incendis
incendi
Es declaren dos nous incendis a la Terra Alta i al Ripollès | Bombers

Segueixen els problemes relacionats amb el foc arreu del territori català. Fa unes hores, dos nous incendis s'han declarat a la Terra Alta i al Ripollès, complicant encara més l'àrdua labor dels Serveis d'Emergències catalans.

 

 

Un incendi a la Fatarella ha cremat 2 ha

Així les coses, durant la tarda d’avui dijous, 27 de juny, un foc s’ha desenvolupat a la zona del parc eòlic de la Fatarella, a la Terra Alta. Ara mateix, les flames han cremat un terreny forestal envoltat de camps de conreu, cosa que n'ha facilitat el control.

 

Els serveis d'emergència han rebut l'avís a les 15.26 hores i els Bombers de la Generalitat hi han treballat amb cinc dotacions. Tal com han explicat des del mateix cos, s’ha prioritzat el flanc esquerre. L’incendi ha afectat unes dues hectàrees i els Bombers ja l'han donat per estabilitzat, si bé afirmen que no està contrikat.

 

 

 

Un altre incendi crema al terme de Campdevànol, al Ripollès

D'altra banda, un foc ha cremat uns 1.850 metres quadrats a la zona del Coll de Casals, al terme de Campdevànol, al Ripollès. Les flames s'han declarat cap a dos quarts de tres de la tarda en aquest punt on hi ha vegetació forestal i s'hi han destinat dos helicòpters bombarders i set dotacions terrestres dels Bombers.

 

Els Bombers han aconseguit envoltar l'incendi cap a les quatre de la tarda, i poc després han comunicar que ja han aconseguit estabilitzar les flame. Afortunadament, a la zona on s'han declarat les flames no hi bufa vent, motiu pel qual les conseqüències no han estat tan desastroses com hauria cabut esperar en un primer moment. 

 

 

 

Demanen als veïns de Bovera i Maials que es confinin a casa

Tot això sense oblidar la resta de focus que segueixen actius al llarg del territori, i que afecten gran part de les terres de l'Ebre i Lleida. En aquest sentit, l'Ajuntament de Bovera ha emès un comunicat en el qual es demana que els veïns no surtin del poble davant el risc que l'incendi originat a la Ribera d'Ebre arribi fins a la comarca lleidatana de les Garrigues.

 

La mesura ha estat ordenada en primera instància per Protecció Civil, i també afecta la població de Maials, al Segrià. En aquest últim cas es demana a la gent gran, les embarassades, els infants i les persones amb problemes respiratoris que es tanquin a casa. L'incendi forestal de la Ribera d'Ebre continua actiu, amb especial preocupació pel franc dret, que crema sense control.

 

 

 

 

 Comentaris
Patricia García Ventura
Però que cony feu, més prevenció, no és normal. Ni calor ni rès, provocats? Busqueu solucions aturats netejan boscosa tot l'any, costaria menys que tots els diners que es perzen amb les tasques d'extinció. Controlar les grangesels cultius, que hi hagi més vigiláncia ja que les manques de previsión son nefastes.

envia el comentari