El concursante de Factor X, Christopher Chaffey murió de cáncer tras ser diagnosticado de ansiedad

Mor un concursant de 'Factor X': li havien diagnosticat ansietat

Christopher Chaffey tenia dolors forts de pit i només li havien diagnosticat ansietat

El programa 'Factor X' està de dol després d'assabentar-se de la mort d'un dels exconcursants, Christopher Chaffey. El jove britànic i participant del conegut format internacional, va morir a 19 anys víctima d'un càncer. Sens dubte, una notícia que colpeja tots els seguidors del programa arreu del món.

El cantant havia visitat el metge en diverses ocasions, però no li van trobar la malaltia a temps. En un primer moment, li havien diagnosticat un quadre d'ansietat, encara que la realitat ha estat ben diferent.

Els fets van tenir lloc l'any 2008, però la història acaba de sortir a la llum. Ara, el seu germà Michael Chaffey, ha explicat la dura història que va viure. Un error mèdic que va posar fi, amb pocs dies, a la vida del seu germà.

Christopher Chaffey sentia un dolor fort al pit

El cantant de 'Factor X' havia anat diverses vegades al seu metge de capçalera a Coniston, Yorkshire, a Anglaterra. Tanmateix, no li van saber trobar què tenia i tan sols li van trobar ansietat.

De fet, fins i tot el van derivar al sector de psiquiatria perquè poguessin estudiar el seu problema, tot i que no va servir de res. 

Malgrat tot, el diagnòstic no era el correcte i Christopher ho va acabar pagant. Després de 15 mesos, el jove va tornar al metge perquè el dolor cada cop era pitjor. A més, li havia sortit un bony al coll. 

A l'Hospital Castle Hill, a urgències, finalment li van dir que el diagnòstic d'ansietat no era correcte. La realitat era que patia un limfoma de Hodgkin agressiu. 

En altres paraules, es tracta d'un tumor al pit que no havien detectat fins aleshores. Malauradament, va viure només una setmana més després del diagnòstic correcte.

Amb tot, la situació només va generar indignació entre la família. No van poder ajudar el jove i, finalment, va perdre la vida. 

Li havien dit que només patia ansietat

«El forense va dir que l'haurien pogut salvar si el diagnòstic hagués estat bé des del primer moment. Els símptomes eren un dolor fort al pit», explica el seu germà amb detall. La família no es podia creure com havia passat tot i, encara ara, no ho han paït.

Ara, Michael vol donar veu al cas del seu germà i vol recaptar 2.000 lliures per a 'Teenager Cancer Trust'. Una organització benèfica d'atenció i suport de càncer al Regne Unit. Així, correrà la marató en honor al seu germà i crearà consciència sobre el limfoma de Hodgkin. 

«Tothom pateix algun tipus de dol en algun moment, però estic buscant formes positives de recordar-lo i sentir-me orgullós», explica a 'Daily Star'. Tot i que els anys han passat, Michael mai no oblidarà la trista mort del seu germà.