Fotomuntatge de Jorge Ignacio i Marta Calvo

Canvien de presó Jorge Ignacio, l'assassí de Marta Calvo: «Sabem qui ets»

Jorge Ignacio ha tingut molts problemes a la presó i ha amenaçat el seu company de cel·la

El cos de Marta Calvo va desaparèixer fa dos anys després de ser presumptament assassinada per Jorge Ignacio, que és a la presó des de llavors. Segons la seva versió, van mantenir relacions sexuals havent consumit certes substàncies i la situació es va descontrolar.

La família de Marta va denunciar la desaparició i al cap de poc temps Jorge va acudir a comissaria per a confessar el crim en primera persona. Immediatament va ser condemnat a presó preventiva, càstig que els pares de la víctima consideren deficient.

Les autoritats fa 22 mesos que busquen el cadàver per diversos abocadors de València, ja que el suposat assassí assegura que la va esquarterar i que va repartir les parts del cos per diferents zones, però ningú ha pogut demostrar que està dient la veritat.

Jorge Ignacio ha estat traslladat de centre penitenciari amb urgència, ja que ha tingut lloc un fet molt sonat i la seva integritat corre perill. Va començar a complir la condemna a la presó de Picassent, però ara l'han canviat a la d'Albocàsser, que és a la Castelló.

La Guàrdia Civil continua buscant la jove, tot i que cada vegada troben més obstacles i el presumpte agressor no col·labora. Segons ha sortit publicat, no tenia bona relació amb la resta de presos i la situació era cada vegada més extrema.

Jorge Ignacio és molt problemàtic dins de la presó

Els pares de Marta Calvo estan desesperats. «Ho viuen amb angoixa, desconcert i dubtes, i al mateix temps tenen l'esperança que sigui viva. Però són conscients que, si la troben, tota aquesta esperança s'acaba», explica el portaveu de la família.

Mentrestant, Jorge Ignacio segueix desafiant les autoritats i els seus companys de presó, fins al punt que se l'ha traslladat a un altre centre per a evitar problemes. El diari 'Levante' assegura que és un pres bastant conflictiu i que ja ha protagonitzat diversos aldarulls.

Les autoritats han pres aquesta decisió després que company de cel·la de Jorge, d'edat avançada, denunciés la situació. Assegura que pateix agressions verbals continuades i que la convivència amb ell és impossible.

La resta de presos, en assabentar-se d'aquest atreviment, no han trigat a amenaçar-lo: «Sabem qui ets», li diuen pels passadissos. El suposat assassí assegura que és ell qui està sent assetjat.

Jorge Ignacio ha demanat ajuda al director de presó

Marta Calvo va ser suposadament assassinada mentre mantenia relacions sexuals, i aquest tipus de delictes estan mal vistos a la presó. L'acusat s'ha acollit a l'article 75.2 del reglament penitenciari per a sol·licitar el trasllat de centre.

Hi ha dues versions contraposades: el company de cel·la assegura que Jorge li feia «la vida impossible», però ell ho nega. Segons informen mitjans locals, diu que té por quan està amb la resta de reclusos, perquè el poden agredir en qualsevol moment.

L'únic que està clar és que el cos de Marta continua sense aparèixer i la família està cada vegada més desesperada. I el presumpte assassí no deixa de protagonitzar escàndols i no col·labora amb les autoritats.

La Guàrdia Civil fa dos anys que busca la jove i en cap moment ha frenat la cerca. El portaveu de la família revela que aquesta incertesa suposa una «gran tensió per a la mare», tot i que està molt agraïda per l'esforç que s'ha dedicat i es dedica per a trobar la seva filla.

La presó d'Albocàsser obrirà les portes per a rebre un dels presos més mediàtics de València. La premsa segueix el cas molt de prop i tots els periodistes coincideixen en una cosa: l'acusat és bastant conflictiu.

Caldrà esperar un temps per a veure com s'adapta al nou centre penitenciari. És possible que els seus companys ja sàpiguen qui és, així que la història es podria repetir.