Imatge d'un mosso d'esquadra vestit amb l'armilla anti-bales d'esquena.

Detingut un presumpte abusador a Barcelona que escanyava les víctimes

L'arrestat solia actuar de nit, seguia les víctimes fins a casa i accedia al portal abans que es tanqués la porta per abordar-les

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home que havia comès, presumptament, fins a cinc agressions sexuals a Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat. Tal com ha informat el mateix cos a través d'una nota de premsa, la detenció es va produir el passat dia 13 de setembre a la localitat d'Hospitalet, i dues de les agressions sexuals que va cometre l'arrestat van ser amb penetració vaginal.

Els fets dels quals s'acusa l'autor van tenir lloc entre el 5 de juliol i el 13 de setembre d'enguany. De les cinc agressions comeses, quatre van tenir lloc a l'Hospitalet de Llobregat, mentre que l'altra es va produir a Barcelona, concretament al districte de Sants-Montjuïc.

La Unitat Central d'Agressions Sexuals (UCAS) ha estat l'encarregada de dur a terme la investigació sobre els fets, que es va iniciar tan bon punt van tenir coneixement de la primera agressió coneguda, tenint en compte l'extrema gravetat de les accions delictives.

L'agressor sempre feia servir el mateix mètode

La nota de premsa emesa pels Mossos d'Esquadra recull que el presumpte agressor actuava de la mateixa manera, fent seguir el mateix mètode en tots els fets investigats. Així, la policia catalana diu que acostumava a actuar de nit, i principalment en cap de setmana.

El detingut sempre triava noies joves, a les quals seguia fins a la porta de casa i posteriorment accedia a la porteria d'una finca en el mateix moment que ho feien les víctimes, concretament quan la porta encara no s'havia tancat.

Després, les abordava i les escanyava violentament, per a finalment amenaçar-les verbalment amb l'objectiu de cometre l'agressió sexual. Amb tot, la resistència que mostraven les víctimes en algunes ocasions va fer que el presumpte agressor no aconseguís consumar l'agressió.

Com que la perimetria de les accions estava en una zona molt acotada, els investigadors van fixar la línia de la investigació treballant amb una hipòtesi principal, segons la qual l'autor residia o treballava per la zona.

En aquest sentit, cal destacar que el focus de la investigació va recaure en un home de 26 anys i nacionalitat peruana després que la policia catalana detectés una operació bancària fraudulenta. Tot això va permetre que els investigadors poguessin identificar-lo plenament.

Però no només això. Els Mossos d'Esquadra, a més, van poder obtenir els indicis suficients per poder atribuir-li els cinc fets.

La investigació continua oberta

El presumpte autor dels fets va ser localitzat per la policia el passat dia 13 a l'Hospitalet de Llobregat. Concretament, la detenció es va produir en un dels domicilis on es considerava que podia tenir la seva residència, en una zona molt propera al lloc on s'havien produït els fets.

Amb tot, els agents no descarten que s'obtinguin indicis que permetin acreditar la participació del detingut en altres agressions en anys anteriors. Per aquest motiu, la investigació continua oberta.

L'arrestat va passar ahir a disposició del Jutjat d'Instrucció número 2 de l'Hospitalet de Llobregat. Tot i no tenir antecedents anteriors, ha estat decretat el seu ingrés a presó.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.