Imatge d'una platja amb una passarel·la de fusta

Deixa la seva filla de 6 anys sola a la platja i se'n va a emborratxar-se

La menor, de 6 anys, i la seva germana vivien a casa amb el seu pare però no consta cap règim de custòdia específic

Els socorristes i els banyistes que es trobaven a la zona no donaven crèdit del que havia passat. Els fets van succeir a la platja Las Teresitas de Tenerife. Un grup de vigilants van trobar una nena de sis anys banyant-se sola mentre el seu pare s'emborratxava en un xiringuito de la zona.

Així ha sigut, increïble però cert. Dijous passat, a policia local va rebre un avís cap a les sis de la tarda. Els socorristes de la Creu Roja de la zona alertaven que havien trobat una nena de sis anys banyant-se a la platja sense supervisió d'un adult.

Conforme anaven recollint dades i analitzant la situació, van trobar el pare de la nena en un dels xiringuitos de la platja consumint begudes alcohòliques i clarament borratxo.

En aquest mateix moment, els agents li van preguntar per la seva filla. Sense dubtar-ho, l'home va contestar que l'havia deixat «un moment" a càrrec d'una dona a la platja. I en veure que aquesta resposta no era certa, van procedir a identificar-lo.

Després d'això, a causa de l'estat ebri en què es trobava el progenitor, van ser els policies els que es van fer càrrec d'ajudar la nena a treure's la sorra i a vestir-se.

Mentrestant, altres intentaven localitzar la mare de la menor, que no era present a la zona. I no només això, també li van trucar, però no agafava el telèfon, de manera que el personal de la Sala de Comunicacions de la Policia Local va dur a terme diferents investigacions i un rastreig de dades.

Gràcies a això, els agents van poder localitzar el domicili de l'avi matern de la nena, on es va dirigir una patrulla policial.

Desemparament de la nena i de la seva germana

El mateix avi va ser l'encarregat d'explicar que la menor de 6 anys i la seva germana vivien a casa amb el progenitor, però no constava cap règim de custòdia específic.

Després de la fatídica situació esdevinguda a la platja de l'arxipèlag canari, la menor va ser lliurada al seu avi. Llavors es van emetre els informes corresponents per desemparament de les dues nenes. Un cop fet aquest pas, es passarà a informar dels fets al departament municipal de Serveis Socials i a la Fiscalia de Menors.

Aquesta vegada les conseqüències no han anat a més. I és que cada estiu, l'escassa supervisió per part dels adults als més petits a prop de platges, piscines o embassaments naturals han suposat diverses tragèdies. Una data clau en el calendari que va començar el 15 de juny.

Conseqüències fatídiques

Lamentablement, un cas que sí que ha acabat en drama ha estat el que va succeir fa uns dies a la platja de Santander. La víctima, un home amb cadira de rodes que havia caigut a la mar i va morir ofegat.

El tràgic succés va tenir lloc dijous passat a la tarda, quan l'home passava per la zona del Centre Botín. 

L'home es va precipitar a l'aigua i es va ofegar. De moment, la investigació continua oberta.

Encara es desconeixen les circumstàncies de la caiguda i el mort no ha pogut ser identificat. Tristament, quan el servei d'emergències va rebre l'avís ja era massa tard i no es va poder fer res per salvar-lo.

Els bombers i la resta de cossos d'emergència que van acudir al lloc de l'accident per a treure'l de l'aigua, incloses les ambulàncies de la Creu Roja i del 061, no van poder salvar-li la vida. Tan sols van certificar-ne la mort.