Un agent dels Mossos d'Esquadra amb una motocicleta

El professor d'autoescola que ho feia tot malament: ebri i dormit per l'A-2

Els Mossos d'Esquadra han denunciat l'home administrativament i per conducció negligent

Quan se circula per la carretera s'ha de tenir tots els sentits posats. Molts factors externs poden causar problemes i quan una persona es posa al volant d'un vehicle, s'ha de ser conscient en la situació que es fa.

Tot i això, els acompanyants en un vehicle també poden ser causants de distraccions i causar accidents. Una situació que s'ha viscut a l'autovia A-2, al seu pas pel Segrià. I era en un cotxe de pràctiques, on el professor no anava en condicions òptimes.

Els Mossos d'Esquadra el van denunciar administrativament i per conducció negligent un professor d'autoescola per adormir-se durant una pràctica i trobar-se sota els efectes de l'alcohol.

Denunciat el professor d'autoescola 

Aquest passat dijous, una patrulla dels Mossos d'Esquadra va observar que l'acompanyant d'un vehicle d'autoescola estava dormint. Uns fets detectats a primera hora de la tarda al punt quilomètric 459 de l'autovia A-2, dins el terme municipal d'Alpicat, a la comarca del Segrià

Els agents van indicar al conductor que sortís de l'autovia per la carretera L-800 i, un cop aturats, van confirmar que el conductor era un alumne, que tot just estava realitzant la segona classe pràctica, i l'acompanyant, que era el professor, estava adormit i presentava una taxa d'alcohol de 0.29 mg/l.

A efectes legals, tot i qui condueix és l'alumne, el professor es considera conductor i, per tant, se li aplica tota la normativa al respecte.

Així, els mossos van que el professor presentava símptomes de trobar-se sota els efectes de l'alcohol i li van fer un test d'alcoholèmia que va donar un resultat positiu de 0.29 mg/l.

Els agents de la policia catalana el van denunciar administrativament per conduir sota els efectes de l'alcohol i per conducció negligent. A més, també comunicaran els fets al Servei Català del Trànsit (SCT), atès que es tracta d'un professor titular i que els fets es van produir mentre exercia com a tal, per si en deriven més responsabilitats.

Donat que l'alumne no es podia fer càrrec del vehicle, un responsable de l'autoescola es va presentar al lloc per evitar la immobilització del cotxe i continuar l'activitat.