Cinc locals i una discoteca de Barcelona denunciats per incomplir mesures anticovid

Els mossos han realitzat més de 500 inspeccions

Agents dels Mossos d'Esquadra amb el cotxe
Els Mossos d'Esquadra han realitzat més de 500 inspeccions a la regió metropolitana sud | El Confidencial

Els Mossos d'Esquadra han fet des del 10 de juliol més de 500 inspeccions administratives a locals de la regió policial metropolitanasud per comprovar el compliment de les mesuresanticovid-19. En total s'han posat 6denúncies, i vuit més per altres tipus d'infraccions en aquesta zona en bona part afectada per les restriccions sanitàries establertes pel Procicat. Agents de la unitat de policia administrativa i de seguretat ciutadana i policies locals del territori han intensificat des del 10 de juliol els controls principalment a establiments de restauració, bars, restaurants i oci nocturn.

Des que amb l’aprovació de la Resolució SLT/1648720 de 08 de juliol és obligatori per a tothom l’ús de la mascareta en l’espai públic, així com mantenir la distància social de seguretat, mesura que es tradueix principalment en la distància obligatòria entre taules ubicades en terrasses i interiors de bars i restaurants, la policia vetlla perquè es compleixin, especialment en l’àmbit de la restauració i els serveis públics, focus potencials de transmissió del virus. 

Més de 500 inspeccions a la regió

Les inspeccions es fan en horari de matí, tarda i nit i amb policies de paisà i uniformats. A dia d’avui ja s’han fet més de 500 inspeccions a la regió, de les que es tradueix que la majoria dels treballadors dels establiments inspeccionats respecten les normes vigents, tant aquells que desenvolupen la seva tasca atenent directament al públic així com els que ho fan a cuina, recepció i d’altres.

 
En relació a les discoteques i sales de ball, tenen actualment suspesa provisionalment la seva activitat i no poden obrir. Aquest cap de setmana passat s’ha comprovat la pràctica totalitat de les discoteques existents en el territori i només una d’elles, a Cubelles (Garraf), va incomplir l’ordre de noobertura, la nit del 25 de juliol, motiu pel qual se la va denunciar. La resta d’establiments de la regió policial metropolitana sud estaven tancats. 

Aquests controls, iniciats a principis de juliol, es mantindran fins que canviï l’emergència sanitària actual i/o es donin altres directrius legals d’obligat compliment.


Comentaris

envia el comentari