ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.546 nous contagis, però el risc de rebrot i la positivitat segueixen baixant

Un espectacular accident múltiple a la C-37 obliga a tallar un túnel a Osona

Hi ha tres persones ferides

Imatge de l'accident entre cinc vehicles a la C-37 a Torelló el 29 de juliol del 2020
Un espectacular accident múltiple a la C-37 obliga a tallar un túnel a Osona | Trànsit

La carretera C-37 es troba tallada aquest dimecres, 29 de juliol, a la tarda després d'un aparatós accident entre cinc vehicles dins del túnel de Bracons, a Osona. Segons les primeres informacions, hi hauria tres persones ferides. Segons ha informat el servei de Trànsit, s'estan fent desviaments per la carretera BV-5224, en sentit nord a Sant Pere de Torelló; i per la GIV-5273, en sentit sud, cap a la Vall d'en Bas.

Els fets han succeït la tarda d'aquest dimecres al Túnel dels Bracons, concretament al punt quilomètric 165. A conseqüència del xoc, com a mínim un dels camions ha perdut la seva càrrega i la via ha quedat completament intransitable. El tall de la C-37 afecta el tram entre els punts quilomètrics 154 i 172. Quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat s'han desplaçat al lloc dels fets.

Tres ferits i cinc vehicles implicats

En l'accident s'hi han vist implicats dos camions i tres turismes, i tres persones han resultat ferides, una d'elles en estat greu i traslladada a l'Hospital Josep Trueta de Girona; i dos en estat menys greu traslladades, una al mateix  hospital i l'altra a l'Hospital Universitari de Vic.

Segons fonts del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de Catalunya, s'han activat tres unitats terrestres que s'han desplaçat al lloc dels fets per atendre els ferits.

Més de 300 accidents amb camions i amb víctimes el 2020

Segons un informe del Departament de Trànsit, aquest any 2020 ja hi ha hagut 309 accidents a les carreteres víctimes on s'han vist implicats camions i que han provocat víctimes. Darrere d'aquests accidents hi ha principalment quatre causes que se sumen als problemes amb les càrregues i a l'estat en què es troben.

  • Cansament: Els conductors de camions acusen un excés d'hores de conducció o una manca de descans acumulada, un fet que provoca que condueixin amb fatiga.
  • (Des)atenció: Distraccions com mirar el mòbil són un dels factors que més accidents provoquen, també entre els transportistes.
  • Accelerador: L'excés de velocitat dels vehicles, malgrat que hi ha limitacions estrictes i concretes per a vehicles pesants com els camions, també estan darrere de molts accidents que involucren aquesta mena de vehicles.
  • (No)Distància: Un altre dels factors que provoca més accidents entre els camioners és la manca de distància de seguretat entre els vehicles, un fet que evita al conductor del darrere reaccionar a temps si el de davant es troba amb algun obstacle o problemes a la via. 

Comentaris

envia el comentari