Imatge d'arxiu d'una discoteca, amb diverses persones amb les mans aixecades i ballant

Vigilants d'una discoteca catalana agredeixen brutalment un jove a cops de puny i coces

En un vídeo, difós a través de les xarxes socials, es denuncien motivacions racistes en l'agressió a les portes de Waka Sabadell

Les xarxes socials s'han fet ressò aquest dilluns de l'agressió que els porters de la discoteca Waka Sabadell, situada a Sant Quirze del Vallès, van protagonitzar presumptament contra un noi per motius aparentment racistes. Els fets, que van tenir lloc la nit de diumenge, van ser enregistrats per alguns dels testimonis en vídeo, en el qual es veu dos vigilants que peguen cops de puny i puntades de peu a una persona estirada a terra.

En declaracions a RAC1, la Mariona, autora del vídeo, assegurava que «dos nois estaven passant per la porta de la discoteca i vaig veure com cinc agents de seguretat anaven cap a ells i els començaven a pegar». Un d'ells va aconseguir escapolir-se, mentre que el segon va rebre cops de puny i puntades de peu per part del vigilants.

No és un cas aïllat

Arran de la viralitat del vídeo de l'agressió, la directora general d’Administració de Seguretat, Sònia Andolz, s’ha interessat pel cas a través de les xarxes socials, mentre que l'alcaldessa del municipi veí de Sabadell, Marta Farrés, ha condemnat el cas a través d'una publicació a Twitter. La d'aquest diumenge no és la primera polèmica que protagonista la discoteca Waka Sabadell.

En aquest sentit, cal recordar que l'agost del 2019 els vigilants van apallissar dos joves que havien intentat colar-se a la discoteca saltant una tanca. El mateix 2019, però durant el mes de novembre, un jove va denunciar que van negar-li l'accés a l'establiment per motius racistes. Arran d'aquests incidents, que es van produir abans de la pandèmia, la Generalitat de Catalunya es va plantejar denunciar la discoteca.

S'incrementen les queixes per casos de discriminació en l'oci nocturn

SOS Racisme ha denunciat que les queixes per casos de discriminació s'han incrementat en els darrers temps. En aquest sentit, asseguren que abans de la pandèmia suposaven un 4% del total, mentre que ara ja superen el 15%. La responsable de comunicació de SOS Racisme, Larissa Saud, ha assegurat a RAC1 que «ara que han reobert les discoteques, tornem a tenir denúncies. El discurs d’odi sempre està present».

Sense anar més lluny, durant el passat cap de setmana, la família d'una jove va denunciar que una discoteca de Badalona va impedir l'entrada a una noia de 18 anys, originària de Madagascar, pel seu color de pell.