Denuncien que l'aire condicionat d'una residència d'avis de la Generalitat no funciona

Els familiars dels clients, a més, critiquen que el govern català «incompleix a la residència les recomanacions que fa a la ciutadania per afrontar amb seguretat les altes temperatures»
Denuncien que l'aire condicionat d'una residència d'avis de la Generalitat no funciona | Pexels

 

Els familiars de la gent gran ingressada a la residència Mossèn Vidal i Aunós, a Barcelona, han denunciat aquest dimarts que l'aire condicionat no funciona i que les persones que hi viuen pateixen temperatures «infernals», agreujades encara més per l'onada de calor.

 

«La Generalitat incompleix a la residència les recomanacions que fa a la ciutadania per afrontar amb seguretat les altes temperatures», es queixen en un comunicat, on expliquen que l'empresa gestora ha llogat aparells de refrigeració i ventiladors industrials, però no els pot utilitzar perquè salta la instal·lació elèctrica, que està «en un estat precari, com totes les instal·lacions de l'edifici, per l'absoluta falta d'inversió de la Generalitat», diuen.

 

Els familiars ho defineixen com a «maltractament»

Apunten que a última hora del dissabte el problema semblava resolt, però el diumenge tornava a funcionar «a mig gas» i no arribava a les plantes tercera i quarta. El dilluns funcionava fins a la tercera planta, però a la tarda va deixar de funcionar arreu.

 

Per tot plegat, els familiars exigeixen que s'instal·li un nou aparell adequat a l'estructura de l'edifici. «El que està passant aquests dies a la residència és maltractament», conclouen.

 

També remarquen que la residència va estar 13 hores sense llum el 2018, i constaten ara que no sembla que s'hagi fet res per resoldre el mal estat de la instal·lació, com demostra el fet que no s'hagin pogut utilitzar els aparells alternatius.

 

Asseguren que la resta d'instal·lacions estan en una situació similar, com ara les canonades, que provoca que hi hagi fuites d'aigua i humitats que han inutilitzat alguns lavabos de les habitacions.

 

La Generalitat al·lega una «avaria fortuïta»

La Generalitat ha contestat afirmant que la manca d'aire condicionat ha estat provocada per una «avaria fortuïta» | Pixabay

 

Per la seva banda, la Generalitat ha contestat a la polèmica afirmant que la manca d'aire condicionat ha estat provocada per una «avaria fortuïta», i no per manca de manteniment o per obsolescència de la maquinària.

 

També s'indica que en el moment que es va tenir coneixement de l'avaria l'equip sanitari va començar un seguiment «més personalitzat i constant» dels residents i es van instal·lar aparells autònoms de refrigeració i ventiladors a totes les plantes afectades. També es va reforçar la hidratació dels usuaris i es va fer un seguiment de l'evolució de la temperatura.

 

La Generalitat afirma que des de divendres a la tarda l'aire condicionat «tornava a funcionar», tot i que es va constatar que dissabte al matí, a primera hora, «no refrigerava amb prou potència tot l'edifici».

 

Al migdia, l'equip ja començava a funcionar «amb normalitat» i a les deu de la nit l'espai «tornava a estar refrigerat de nou». La incidència s'ha donat per «tancada i resolta» aquest dilluns, després de comprovar que els equips funcionaven «amb tota normalitat».

 

 

També et pot interessar...