La sirena d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra encesa

Denuncien un camioner al Baix Empordà per cometre set infraccions de trànsit

Els Mossos també van trobar dins del vehicle maquinària per cometre l'estafa dels falsos operaris de paviment

Els Mossos d'Esquadra han denunciat un home de 35 anys de nacionalitat romanesa per set infraccions de trànsit al Baix Empordà. Així, la policia catalana l'ha denunciat per no tenir llicència de conduir comunitària, per cabotatge —ja que feia més d'un mes que estava treballant a l'Estat—, per conducció ininterrompuda, per no lliurar un albarà de càrrega, per tenir la revisió del tacògraf caducada, per no tenir paper per imprimir i una última per portar un dels pneumàtics completament llis.

Els fets van tenir lloc el passat 19 d'abril, en un mas pròxim al municipi empordanès de Torrent. El camió ha quedat immobilitzat a la comissaria dels Mossos de la Bisbal d'Empordà fins que no es paguin totes les denúncies imposades, que ascendeixen a un total de 9.904 euros. A més, a dins del camió hi havia dues retroexcavadores per enquitranar i material divers de construcció per cometre l'estafa de falsos operaris de paviment.

El 'modus operandi' de l'estafa

L'estafa de fals operari del paviment consisteix en el fet que una empresa ofereix el servei d'asfaltatge de camins a particulars i empreses amb un preu molt inferior al de mercat. Quan el client contracta l'obra, els operaris pavimenten el terreny en qüestió, però en acabar els treballs exigeixen el pagament d'una quantitat molt superior a l'acordada inicialment.

Si els clients no accedeixen a fer el pagament, els operaris els amenacen per diferents vies fins que acaben abonant la quantitat que demanaven. Segons fonts policials, els operaris argumenten quan es presenten que treballen per una empresa irlandesa, tot i que són de nacionalitats diferents.

Tràgic cap de setmana a les carreteres gironines

Cap de setmana tràgic a les carreteres gironines, amb dues víctimes mortals. Dissabte a la tarda, un home de 37 anys, veí de la Jonquera, va morir després d'una col·lisió frontal entre dos turismes a Ventalló (Alt Empordà). La víctima era el conductor d'un dels dos vehicles, mentre que el conductor de l'altre va resultar ferit greu. 

D'altra banda, diumenge a la tarda, un motorista de 51 anys i veí de Vidreres va morir després de xocar frontalment contra un totterreny a la C-63, al seu pas per Sils (Selva). Els dos ocupants del vehicle van resultar il·lesos.