Mossos i manifestants en un tens desnonament el 14 de tener de 2021

Desnonen una parella que estava en quarantena per ser contacte estret de Covid-19

Els fets han estat exposats per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) de Sabadell

En les últimes setmanes, les actuacions dels Mossos d'Esquadra han estat al centre del debat polític. De fet, està sent un dels punts destacats en les negociacions dels partits independentistes per formar un nou Govern, després que una noia perdés un ull per una bala foam dels agents antiavalots en una manifestació de suport a Pablo Hasel.

A banda de debatre sobre les actuacions de l'Àrea de Brigada Mòbil (BRIMO) a les manifestacions, un altre dels punts calents és la presència dels Mossos quan s'ha d'executar un desnonament. En aquest context, avui s'han conegut uns fets que pot posar més llenya al foc al debat sobre les actuacions del cos policial català.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) de Sabadell ha denunciat públicament que aquest dimecres ha estat desnonada una parella que estava en quarantena. Els afectats s'havien fet una prova PCR per haver estat contacte estret amb un positiu de Covid-19 i, per aquest motiu, complien 10 dies d'aïllament preventiu.

Petició per ajornar el desnonament per situació vulnerable

Segons han confirmat fonts municipals, els Serveis Socials de l'Ajuntament de Sabadell havien demanat al jutjat ajornar el desnonament perquè la família es troba en una situació vulnerable, però la petició no ha estat atesa i, aquest dimecres, s'ha executat l'ordre judicial. Tot i que el consistori ha ofert un allotjament als afectats, finalment aquests s'han traslladat al domicili d'uns familiars.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi, molt crítica amb els Mossos d'Esquadra

El desnonament d'aquesta família i les formes amb què s'ha executat han generat les crítiques de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) de Sabadell. El col·lectiu ha criticat els fets i la presència d'agents dels Mossos d'Esquadra amb arma llarga, ja que consideren que el dispositiu policial ha estat «desmesurat».

La PAHC ha denunciat que el desnonament s'ha dut a terme amb «dos ARRO, armats fins a les dents» i que «aquesta força desmesurada no fa més que agreujar la situació». A més, els acusen de «criminalitzar la pobresa» i d'actuar «amb brutalitat, fent que famílies sense recursos quedin exposades com si fossin delinqüents». Finalment, també es pregunten si «de debò creieu necessari portar metralletes a un desnonament?» i si «de debò, per fer fora a algú de casa seva, s’ha d’anar amb actitud paramilitar, sabent que les nostres actuacions són del tot pacífiques?»