Imatge del carrer Om, al barri barceloní del Raval

El malson que viu un veí del Raval: tres intents d'assalt al seu pis en una setmana

L'immoble és propietat de la Generalitat i en ell hi ha almenys dos habitatges okupats

El veïns del número 9 del carrer Om de Barcelona, al barri del Raval, viuen atemorits per les amenaces i insults d'uns okupes en, almenys, dos habitatges de l'edifici. Una problemàtica que se suma al fet que l'immoble és un punt de venda d'haixix des de fa anys. Així ho explica aquest dimecres el digital 'Metrópoli Abierta', que afegeix en la seva informació que la passada setmana aquests okupes van intentar assaltar fins a tres vegades un dels pisos amb el seu inquilí dins.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El veí afectat, que ha preferit mantenir-se en l'anonimat, ha explicat al citat mitjà que «fins ara permetia el tema de les festes, que es pixin a baix, que ocupin la teulada. Però clar, quan venen a casa teva ja és diferent. Volen fer-nos fora i quedar-se amb la finca». Aquest inquilí ha explicat que la passada setmana va sorprendre dos individus forçant el pany de casa seva i després de cridar-los l'atenció va rebre amenaces i insults homòfobs.

El segon i el tercer intent d'assalt

Diumenge passat es va produir un segon intent d'assalt al pis, quan l'inquilí del pis va sentir sorolls a la cuina i va detectar que havien forçat la persiana. Aquella mateixa tarda va denunciar els dos incidents a la comissaria dels Mossos del Raval, on va anar acompanyat de representants polítics de l'Ajuntament de Barcelona, les conselleres de Ciutat Vella Maria Chacón (JxCat) i Júlia Barea (Ciutadans) i la regidora d'Esquerra, Maria Gassol.

El tercer intent d'assalt es va produir la matinada de diumenge a dilluns, amb la consellera Chacón passant la nit en aquest domicili. Un home va intentar entrar al pis per la finestra de la cuina, però no va aconseguir-ho en ser detectat. 

L'edifici és propietat de la Generalitat

Segons explica el digital 'Metrópoli Abierta', l'edifici és propietat de la Generalitat de Catalunya, però és l'Ajuntament de Barcelona qui, a través de l'Institut Municipal de l'Habitatge, gestiona i administra la majoria de pisos, mentre que la resta són de propietaris particulars, com és el cas del veí afectat. Aquest ha rebut el suport de diversos partits de l'oposició al consistori, com JxCat, Ciutadans i Esquerra. Fins i tot, la regidora Elsa Artadi es va reunir amb ell al mateix immoble fa alguns dies.

L'Ajuntament de Barcelona, consultat pel citat mitjà, ha afirmat ser coneixedor de la «complexitat» de la finca, alhora que ha assegurat impulsar «un projecte de gestió transversal» amb els veïns. Així mateix, el consistori ha assenyalat que  ha impulsat «diferents procediments judicials per a desallotjar als residents relacionats amb activitats delictives i que incideixen negativament i de manera greu en la convivència».

Tot i això, el veí afectat ha dit que «a mi ningú m'ha trucat. Diuen que hi ha una denúncia, però mai l'hem vista». L'inquilí afectat ha lamentat la «falta d'empatia i de transparència» dels responsables polítics del districte de Ciutat Vella, en concret del regidor Jordi Rabassa.