YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

ÚLTIMA HORA

📌 Repunt d'ingressos a l'UCI a Catalunya tot i l'estancament de la Covid-19

Denuncien un empresari català per estafar amb els formatges que venia

L'acusen d'estafa i delictes contra la salut pública, publicitat enganyosa i frau alimentari

Una agent de la Guàrdia Civil a una explotació de Palau-saverdera investigada per estafa i frau
Una agent de la Guàrdia Civil a una explotació de Palau-saverdera investigada per estafa i frau | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha denunciat per delictes d'estafa, contra la salut pública, publicitat enganyosa i frau alimentari el propietari d'una empresa de formatges de Palau-saverdera, a l'Alt Empordà, per vendre mozzarella afirmant que era 100% de llet de búfala quan en contenia de vaca. De fet, l'institut armat va prendre mostres dels formatges i les van analitzar, constatant que hi havia ADN de vaca en uns percentatges d'entre el 9,35% i el 22,1%.

L'origen de la investigació és una denúncia de les autoritats italianes l'any 2018 a través de la Xarxa Europea contra el Frau Alimentari detectat a la mozzarella que l'empresa distribuïa al país. Les autoritats italianes van aportar un informe tècnic que apuntava que l'empresa estaria utilitzant fins a un 77% de llet de vaca per produir el formatge.

Un cop localitzada l'explotació, la Guàrdia Civil va fer una inspecció i va prendre declaració al propietari, que va reconèixer que durant els mesos d'estiu, quan augmentava la venda, utilitzava un percentatge de llet de vaca per fer la mozzarella. Els agents van prendre mostres als formatges i les van enviar al Departament de Medi Ambient del Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil per analitzar-los. Les proves van constatar que les mozzarelles tenien entre un 9,35% i un 22,1% de llet de vaca.

Segons informa l'institut armat, l'investigat també publicitava el producte com «un molt bon substitutiu per a la gent intolerant a la proteïna de la llet de vaca», costa que posava en risc la salut de les persones amb intoleràncies alimentàries que adquirien el producte com a 100% de llet de búfala.
 

L'empresa podria haver guanyat un 14% més de beneficis

La investigació apunta que els beneficis obtinguts per la venda del producte podrien haver-se incrementat un 14% per no haver utilitzat exclusivament llet de búfala com a ingredient, perquè la de vaca té un preu inferior a mercat. La Guàrdia Civil ha instruït diligències per delictes d'estafa, contra la salut pública en la modalitat de frau alimentari i publicitat enganyosa. El cas ja està en mans del jutjat.


Comentaris

envia el comentari