Imatge d'un sismògraf detectant un terratrèmol

Un terratrèmol de magnitud 3 sacseja diverses comarques catalanes

El sisme ha tingut lloc a les 12.40 hores del migdia

Un terratrèmol d'intensitat 3 graus a l’escala de Richter ha sacsejat les comarques del Gironès, Baix Empordà i La Selva. Segons informa l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), el sistema s'ha produït a les 12.40 hores del migdia i ha tingut com a epicentre el municipi de Cassà de la Selva, al Gironès. Malgrat tot, ha assenyalat que no hi ha hagut danys coneguts. D'altra banda, els Bombers de la Generalitat també han informat que no s'han produït afectacions destacables.

En aquest sentit, Protecció Civil ha demanat a la ciutadania que qualsevol persona que hagi percebut el sistema que ho faci saber a través del formulari de percepció de sismes de l'ICGC.

Aquest desembre es va registrar un terratrèmol de 2,7 en alguns punts de Catalunya

El passat 14 de desembre, un terratrèmol d'intensitat 2,7 graus va sacsejar les comarques de la Vall d’Aran i l’Alta Ribagorça. L’epicentre del sisme va tenir lloc a Osca, just a la frontera entre Catalunya i Aragó, i es va percebre en aquestes dues comarques catalanes sense haver constància de danys materials, segons va informar l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

El moviment de terres va tenir lloc a les 21:12h de la nit del diumenge, 13 de desembre, al nord-est de la localitat de Montanui, a la zona de la Ribagorça aragonesa, a una profunditat de 0 quilòmetres, cosa que explicaria per què es va percebre malgrat que ha estat un sisme de baixa intensitat.