Denuncien un «maltractament massiu» i la desaparició de 20 de gats a l'Alt Empordà

L'associació Lex Ànima demana investigar l'ús de balins i de trampes de caça contra els animals

L'Associació Lex Ànima ha denunciat als Mossos d'Esquadra un presumpte «maltractament massiu» d' animals a Riumors (Alt Empordà). Durant els últims sis mesos han aparegut gats amb lesions o morts i han desaparegut una vintena de gats d'una colònia felina controlada per cuidadors, a més de la desaparició de gats domèstics.

Lex Ànima va demanar a l'agost que s'obrís una investigació

La denúncia, recollida per Europa Press i presentada a la comissaria de Figueres aquest dimarts, indica que les ferides i lesions d'almenys un dels gats és provocada per trampes per caçar animals. També es va trobar un exemplar amb un balí incrustat, pel que es demana investigar l'autoria dels fets.

L'associació ja va contactar el passat agost amb l'ajuntament del municipi, els Agents Rurals i el Seprona perquè obrissin una investigació, encara que  «tres mesos més tard, no només continuen desapareixent gats, sinó que almenys un ha aparegut amb un tret». L'entitat considera que els fets són constitutius de delicte segons l'article 337 del Codi Penal, que preveu fins a un any de presó, i un incompliment del Decret Legislatiu de Protecció dels Animals de Catalunya que prohibeix el maltractament animal i l'ús de trampes.

Denuncien maltractaments massius de gats a Riumors
Lex Ànima va demanar a l'agost que s'obrís una investigació | Europa Press

L'Ajuntament assegura que «els autors seran perseguits per la llei»

Els fets també contradiuen l'Ordenança Municipal de Riumors, ja que prohibeix «maltractar o agredir físicament» animals. L'ajuntament del municipi va emetre una disposició en què exposava que havien rebut informacions de què «hi ha trampes instal·lades de forma indiscriminada en diferents llocs del municipi que provoquen danys físics als animals que queden atrapats».

Des del consistori també es va posar en marxa una campanya d'esterilització de gats salvatges i recordava la prohibició d'alimentar-los. Així doncs,  des de l'ajuntament  s'assegura que «es posarà a disposició policial aquests fets i els autors de la instal·lació de trampes seran perseguits per la llei». L'administració municipal, que segons la denúncia és plenament conscient de la situació, ha emès també una altra disposició alertant de l'ús de balins.

 

També et pot interessar...