Imatge d'un vehicle de la Policia Local de Castelló d'Empúries, davant la comissioria del municipi

El denuncien per no portar mascareta a l'Empordà i publica el vídeo dels fets a les xarxes socials

El denunciat, veí de Castelldefels, també es va negar a identificar-se davant els agents de la Policia Local

La Policia Local de Castelló d'Empúries (Girona) ha aixecat dues actes a un home de 41 anys, veí de Castelldefels, per negar-se a posar-se la mascareta per entrar en un supermercat i a identificar-se, un incident que el veí va gravar amb un telèfon mòbil i ha publicat en les xarxes socials, on ha tingut milers de visualitzacions i molts comentaris lloant la «paciència» dels agents.

Segons han informat a Efe fonts de la Policia Local, els fets van tenir lloc dilluns 24 d'agost, cap a les 10.15 hores, quan un home que estiueja a la localitat gironina va voler entrar en un supermercat sense mascareta i els treballadors van alertar a la policia. Els agents, que van arribar ràpidament perquè les dependències policials es troben al costat del supermercat, van intentar que es posés la mascareta.

El vídeo gravat pel denunciat mostra com van anar part dels fets

En les imatges gravades pel denunciat, que s'han fet virals a les xarxes socials, es veu com un dels agents li diu que si no es vol posar la mascareta, li aixecaran una acta i que en el cas que ell estigui disconforme pot recórrer la denúncia. L'estiuejant contesta a l'agent que ell es disposava a anar a denunciar a la treballadora del supermercat que no l'ha deixat entrar i que no li poden aixecar cap acta perquè «no he comès cap delicte».

El denunciat pregunta en diverses ocasions als policies si actuen com a «agents de pau» i es nega també a lliurar el DNI o la documentació quan l'agent pretén identificar-lo. L'agent li insisteix que està infringint la normativa perquè va sense mascareta i té l'obligació de portar-la, mentre que l'estiuejant li recorda que «està sent gravat» i li pregunta qui diu que és obligatori portar tapaboques i si coneix «l'ordenament jurídic».

L'home reitera als policies que no li poden aixecar una acta «perquè no he comès cap delicte» i no el poden obligar a identificar-se «en contra de la seva voluntat» perquè l'estan «coaccionant». Fonts de la policia local han explicat a Efe que, finalment, l'estiuejant, després de dir que es deia Carles, va acceptar identificar-se i els agents van aixecar dues actes de denúncia, una per no portar mascareta, que suposa una sanció de 100 euros, i una altra per negar-se a identificar-se, sancionat amb entre 300 i 600 euros.