Imatge d'una de les mobilitzacions sota el lema #Ayoubsequeda

Deporten al Marroc un jove detingut a Lleida durant les protestes per la sentència

El passat 13 de novembre va ser traslladat a Madrid

L'Ayoub és un jove de 22 anys resident a Lleida que el passat 18 d'octubre va ser detingut a la capital del Segrià en el marc de les protestes per la sentència del procés. Aquest mateix divendres serà deportat al Marroc perquè no té permís de residència. Segons denuncien des del compte de Twitter @IactaSociojurid, «aquesta detenció respon a la pràctica policial habitual de criminalització per perfil racial». Les mateixes fonts informen que donada la seva situació administrativa, «a l'Ayoub se li va obrir un procediment d'expulsió preferent i va ser privat de la seva llibertat i internat al Centre d'Internament d'Estrangers (CEI) de Barcelona sota l'amenaça del territori espanyol».

Dies més tard, el passat 13 de novembre, el jove va ser traslladat a Madrid amb l'objectiu de ser deportat al Marroc. I es preveu que aquest divendres es faci efectiu el trasllat, després que el jutjat contenciós de Lleida rebutgés el recurs presentat per la seva defensa, «per falta d'arrelament al territori».

Imatge de la mobilització de dijous davant de la Subdelegació del Govern a Lleida.
Imatge de la mobilització de dijous davant de la Subdelegació del Govern a Lleida. | @AdvocaciaL

Mobilitzacions a Lleida i a Barcelona

Per protestar contra aquesta situació, diverses entitats, associacions, CDRs... s'han mobilitzat aquestes últimes hores per rebutjar la deportació. Així mateix, dijous van organitzar-se dos concentracions: una a les portes de la Delegació del Govern de Barcelona i l'altra davant de la Subdelegació del Govern a Lleida per exigir la llibertat de l'Ayoub, així com la de tots els presos polítics tancats en els CIE.

«La criminalització policial, la detenció, la privació de llibertat i el procés de deportació forçosa com a sanció dins del marc de la Llei d'Estrangeria formen part d'un sistema polític, social i judicial que revela el bon funcionament del racisme a l'Estat espanyol, en correspondència amb totes les seves institucions». «A la vegada, el racisme d'Estat se construeix i s'alimenta de la deshumanització dels col·lectius que segrega. Les pràctiques racistes institucionalitzades conviuen dintre de les lògiques democràtiques d'aquest país i són responsables de la reproducció del racisme social i dels seus agents», apunten des del compte de Twitter @IactaSociojurid.

També et pot interessar...